2.6 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Alajärven Osuuspankki ylsi huipputulokseen

Alajärven Osuuspankki kirjasi vuodelta 2023 huipputuloksen, jonka turvin se lähti viettämään parhaillaan käynnissä olevaa 110 -vuotisjuhlavuottaan.

Juhlat huipentuvat kesäkuun kahdeksantena päivänä Kitron stadionille, johon saapuu kolme huippuartistia: Alajärven oma Voice Of Finland -voittaja Onni Kivipelto, koko kansan hauskuttaja Jarkko Tamminen ja kirsikkana kakussa päästään kokemaan ja kuulemaan Haloo Helsingin keikka!

MAINOS

Alajärven Osuuspankin vt. toimitusjohtaja Minna Sippola kertoo, että tapahtumaan on vapaa pääsy ja konsertti on ikärajaton.

Entistä enemmän bonuksia

Alajärven Osuuspankin, kuten koko OP-ryhmän, tulos viime vuodelta oli erinomainen. Tästä syystä vuodelta 2024 kertyviä bonuksia omistaja-asiakkaille korotetaan 40 prosenttia. Lisäksi omistaja-asiakkaat saavat päivittäiset pankkipalvelunsa ilman kuukausimaksuja tämän vuoden loppuun saakka.

Marraskuusta alkaen omistaja-asiakkaille on myös maksettu käyttötileillä oleville talletuksille 0,25 prosentin korkoa.

– Lisäksi Alajärven Osuuspankki lahjoitti edustajiston päätöksellä 30000 euroa yleishyödyllisiin hankkeisiin. Varat jaettiin hakemusten perusteella monipuolisesti toimialuetta palveleviin kohteisiin, Sippola kertoo.

Alajärven Osuuspankin liikevoitto vuodelta 2023 oli 6,92 miljoonaa euroa, rahoitustoiminta oli 290 miljoonaa, asiakasvarat 388 miljoonaa, talletusvarat 280,8 miljoonaa, ydinvakavaraisuus 42,05 prosenttia ja asiakasliiketoiminta 681,4 miljoonaa. Omistaja-asiakkaita oli 8702.

Liikevoiton kasvu vuodesta 2022 oli merkittävä, rahoitustoiminnassa oli hiljaisen asuntokaupan myötä 1,2 prosentin lasku, mutta asiakasvarat kasvoivat 3,3 prosenttia. Omistaja-asiakkaiden määrä kasvoi yli sadalla.

Liikevoitosta 999000 euroa jaetaan bonuksina asiakkaille ja tuotto-osuuksien korkoina 727745 euroa.

Myös pankin alkuvuosi näyttää hyvältä, mutta riskienhallintapäällikkö Mikael Penninkangas kertoo, että samoihin lukuihin kuin viime vuonna tuskin enää päästään, olihan buosi -23 historiallisen hyvä.

Tammikuun luvut näyttävät kuitenkin jopa yllättävän hyviltä ja asuntolainojakin kysytään jälleen tasaiseen tahtiin korkojen nyt hieman laskettua.

Kesäduunia nuorille

Alajärven Osuuspankki on tänäkin vuonna entistä vahvemmalla panostuksella mukana Kesäduuni nuorille OP:n piikkiin -kampanjassa.

Tänä vuonna yhdeksän paikallista yhdistystä Alajärveltä ja Soinista on hakenut mukaan kampanjaan ja tavoite on työllistää yhteensä 20 nuorta viimevuotisen 16 sijasta. Tuki on yhteensä 10000 euroa, eli 500 euroa per työllistetty nuori.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät