-2.2 C
sunnuntai 28.4.2024

JPK:n sarjanousu varmistui

Järviseudun Pallokerhon jääkiekkomiehistön lento jatkuu. Joukkue lähetti Lapuan Virkiän kakkosjoukkueen kesälomalle Keskimaan alueen kolmosdivarin kolmannessa ja ratkaisevassa välieräottelussa.

Välieräparin voitto tiesi joukkueelle nousua kakkosdivisioonaan kaudeksi 2024–2025. JPK pelaa vielä kolmosdivarin finaalisarjan vaasalaista Warrantti Mahtikukot -joukkuetta vastaan.

Ensimmäinen otatus on keskiviikkona kello 19 OmaSp Areenalla. Mestaruus ratkeaa paras kolmesta -järjestelmällä.

JPK koki välieräsarjan avausottelussa kotiyleisön pettymykseksi kauden ensimmäisen tappionsa, kun Virkiä vei taiston 2–4-lukemin. Toisessa, Lapualla pelatussa kohtaamisessa nähtiin tiukka koitos.

Virkiän Olli Oksanen pääsi kaventamaan pelin 4–5:eenvajaat kolme minuuttia ennen loppusummeria. Virkiä pelasi ilman maalivahtia 65 sekuntia, mutta ei onnistunut tasoittamaan.

Jere Erkkilä huudatti kotiyleisöä kolmen maalin edestä. Ilja Barinov latasi tehot 1+2. Lauri Männistö teki yhden ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön. Parks Owensby torjui ottelussa 39 laukausta ja kirjasi torjuntaprosentikseen 92,9.

Sunnuntain ratkaisupeli toi OmaSp Areenalle 487 katsojaa. Ottelu ehti vanhentua vain 2.25 minuuttia Jere Erkkilän päästyä huudattamaan kotiyleisöä avausmaalin merkiksi.

Kotijoukkue hallitsi peliä ja teki maaleja tasaiseen tahtiin. Erkkilä pääsi rokottamaan Virkiää vielä ajassa 59.29 iskemällä kiekon tyhjään maaliin ja viimeistelemällä loppulukemiksi 6–3.

– Pelaajat olivat latautuneet ja valmistautuneet peliin. Joukkue keskittyi peliin ja taisteli joka tilanteen loppuun asti eikä löysäillyt. Virkiä antoi meille tosi kovan vastuksen, summasi joukkueenjohtaja Petri Koskenmäki.