5.5 C
Alajärvi
lauantai 27.4.2024
MAINOS

JPK:n hopeamitalissa kultareunus

Jo aikaisemmin nousunsa jääkiekon kakkosdivisioonaan varmistanut Järviseudun Pallokerho joutui taipumaan Keskisen alueen kolmannen divisioonan finaalisarjassa vaasalaiselle Warrantti Mahtikukot -joukkueelle.

Finaalin ensimmäisessä osaottelussa JPK kärsi 2–5 kotitappion 395 katsojan edessä. Lauantaina JPK halusi voittoa ja venytti ottelun jatkoerään pelatessaan ylivoimalla ja ilman maalivahtia.

MAINOS

Iivari Huvila latasi tasoituksen viivalta 57 sekuntia ennen päätössummeria. Tasoitusmaalin syöttäjinä kunnostautuivat Jere Erkkilä ja Lauri Männistö. Jatkoerää oli pelattu reilut kuusi ja puoli minuuttia Okko Untalan tehtaillessa 5–4-voittomaalin kolmella yhtä vastaan -hyökkäyksen päätteeksi.

Lauantain finaalikohtaamisen avauserä oli alajärveläisiltä huonoa peliä, eikä toinenkaan ollut joukkueenjohtaja Petri Koskenmäen mielestä parasta. Kahden erän jälkeen tilanne oli 4–1.

 – Pojat päättivät kopissa ennen viimeistä erää, että kyllä me tästä noustaan ja ohi mennään.

Takana mahtava kausi

Koskenmäki painottaa, että hopeassa on vahva kultainen reunus. Kauden päätavoite oli sarjanousu, josta seurassa ja joukkueessa on puhuttu monta vuotta, ja jonka eteen on tehty töitä.

– Ehkä sarjanousu sotki meidän ajatustamme: olimme tosi hyvin latautuneita ja keskittyneitä Virkiä-ottelusarjaan. Lauantain ottelussa pojat halusivat voittoa ja viedä ratkaisun sunnuntaille, mutta se ei ihan riittänyt. Hävityn ottelun jälkeen jokainen oli pettynyt, mutta kopissa ja kotimatkalla yritimme miettiä ja muistella koko kautta. Mahtava kausi meiltä, ja mahtava joukkue, Koskenmäki kiittelee Sami Seppälän valmentamaa joukkuetta.

JPK:n pelaajat olivat iskussa pudotuspeleissä, jonka pistepörssin vei Ilja Barinov tehoin 8+10. Kakkossijalle tehoili Jere Erkkilä kuudella maalillaan ja 11 maalisyötöllään. Lauri Männistö oli tilaston kolmas 6+9-tehoillaan.

Järviseudun Pallokerhon edustusjoukkueen kokoonpano kaudella 2023–2024:

Maalivahdit: Parks Owensby, Aatu Mäkelä ja Oskari Koskenmäki.

Puolustajat: Jere Vainio, Antti Kyllönen, Iivari Huvila, Mitja Mäntyniemi, Topias Degerlund, Gleb Rjabinin, Veeti Hämeenniemi, Jaakko Peltokangas, Sampo Peura ja Joni Keränen.

Hyökkääjät: Aleksandr Jarosjuk, Juho Männistö, Jonne Nappari, Santeri Kari, Juuso Mäntyniemi, Olli-Matti Rintamäki, Mika Ilomäki, Ilja Barinov, Jere Erkkilä, Lauri Männistö, Platon Dovobnia ja Aatu Saikkonen.

Valmennus: Jussi Nieminen (valmennuspäällikkö) ja Sami Seppälä (vastuuvalmentaja).

Joukkueenjohto: Pasi Kari ja Petri Koskenmäki. Huolto: Jukka Koivuranta, Jari Mäntyniemi ja Esa Rintaniemi.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät