-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Vedon tähtäin mitalipeleissä

Vimpelin Vedon Korisliiga-naiset päättävät osaltaan Naisten Korisliigan runkosarjan keskiviikkona kello 18.30 alkavassa kotiottelussa Torpan Poikia vastaan. Ensimmäiset puolivälieräottelut pelataan kolme päivää myöhemmin.

LauantainaTapiolan Hongalle 61–72-lukemin hävinnyt Veto on jo varmistanut paikkansa kahdeksan parhaan joukossa ja puolivälierissä. Lauantain jäljiltä joukkueen sijoitus on seitsemäs. Pudotuspelit pelataan paras viidestä -järjestelmällä.

MAINOS

Kaudesta 2014–2015 lähtien naisten pääsarjatasolla koripalloillut Veto lähti päävalmentajansa Jukka-Pekka Kujalan mukaan selkeällä tavoitteella.

 – Tavoitteena oli – ja on edelleen – mennä pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon ja pelata mitaleista.

Rikkonainen alkukausi

Pronssimitaleita puolustavan Vedon alkukausi oli rikkonainen ja joukkueen kokoonpano vaihteli paljon loukkaantumisten takia. Monipuolinen laitahyökkääjä Silja Viita palasi Vetoon joulun alla.

Laitahyökkääjä Lasha Petreen sopimus päättyi jouluun. Hänen tilalleen Veto sai Jah’Che Whitfieldin. Tammikuussa Veto sai oman kasvattinsa, laitahyökkääjä Minttu Isorannan tositoimiin sairastuvalta. Helmikuussa loukkaantunut, sarjan parhaisiin pelaajiin kuuluva sentteri Sam Breen nähdään pudotuspeleissä taistelemassa Vedon riveissä.

– Rasterimme on laajempi kuin ennen joulua. Vuodenvaihteen jälkeen pelit ovat parantuneet huomattavasti. Olemme kamppailleet voitoista ja myös saaneet niitä. On hyvä, että joukkue on saanut kovia pelejä ennen pudotuspelien alkua, miettii Jukka-Pekka Kujala.

Päävalmentaja sanoo Vedon lähtevän pudotuspeleihin eräänlaisena haastajana. Joukkueensa eduksi hän näkee yhteiset kokemukset. Puolet joukkueesta pelasi Vedon riveissä jo viime kaudella.

Vahvuudeksi hän kokee yhtenäisyyden ja hyvän hengen.

– Toivottavasti ne auttavat pudotuspeleissä, kun pelataan lyhyellä palautumisella.

Kapteeni Anni Kujala kertoo, että yhteispeliä on rakennettu koko kausi ja valmistauduttu pudotuspeleihin.

– Mitään ihmeellistä ei tarvitse tehdä pudotuspelejä varten, vaan pelata sitä peliä, jota on pyritty koko kauden pelaamaan. Ajattelen, että saataisiin hyvää ja vauhdikasta peliä. Ja että saataisiin kaikki pelaajat kuntoon ja sitä kautta tämän kauden parasta koripalloa.

Tasainen sarja

Naisten Korisliiga-kausi on ollut tasainen. Torpan Pojat voittaa runkosarjan. Kotkan Peli-Karhut, Honka, Tampereen Pyrintö, Kouvottaret, Forssan Alku ja Veto ovat käyvät kilpajuoksua seuraavista sijoista. Kahdeksantena oleva Espoo Basket Team on jo pelannut kaikki runkosarjan ottelunsa.

Lauantaina Vedon kantona kaskessa oli heikosti sujunut toinen neljännes, jonka Honka vei nimiinsä koriluvuin 9–30. Veto heräsi taistelemaan päätösneljänneksellä ja onnistui kaventamaan piste-eron kahdeksaan, mutta taistelu ei riittänyt ja aika loppui kesken. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Silja Viita.

Hän teki 13 pistettä, napsi kahdeksan levypalloa ja jakeli kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Vedon ensimmäistä kertaa tällä kaudella voittaneen Hongan aseena olivat tehokkaan puolustuksen ohella etenkin kaukoheitot, jotka upposivat 41 prosentin teholla.

Vedon päätöskierroksen vastustaja saapuva Torpan Pojat voitti tammikuussa Suomen cupin toisen kerran peräkkäin ja on hävinnyt runkosarjassa vain kertaalleen. Jukka-Pekka Kujala pitää ToPo:a absoluuttisena mittarina Vedolle matkalla kohti pudotuspelejä.

Anni Kujala toivoo omasta ja joukkueen puolesta, että mahdollisimman moni tulisi kannustamaan joukkuetta Vimpelin liikuntahallilla pelattavissa otteluissa.

– Mielestäni liikuntahallilla on ollut hyvä tunnelma ja mukava pelata. Viime kauden play off -peleissä oli hyvä tunnelma ja oli erityisen mukava pelata.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät