1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Uudistuva Ravintola Suninsalmi ruoka, rentous ja palvelu edellä!

Ravintola Suninsalmi Lehtimäellä Ähtärinjärven pohjoispäässä on ollut vuosien ajan paikka, johon kokoontuvat niin paikalliset, ohikulkijat kuin alueen lukuisat loma-asukkaatkin.

Yrittäjät ravintolassa ovat vaihtuneet ja tyyli aina sen mukaan, mutta nyt ravintolalle on saatu uusi ja innokas yrittäjä, joka tulee panostamaan yritykseen täysillä ruoka, rentous ja palvelu etunenässä.

MAINOS

Pääsäisenä, pitkäperjantaina 29.3. kello 18 ovensa avaavan ravintolan ja koko Suninsalmen palvelukokonaisuuden yrittäjänä toimii Lehtimäeltä kotoisin oleva ja nyt takaisin muuttava Jonna Ojala, jonka apuna hankkeessa on Antti Hyvärinen.

Tältä kaksikolta löytyy taustaltaan monipuolinen ravintola-alan kokemus ja osaaminen, joten on selvää, että uuden ravintolan konseptista heillä on selkeä näkemys. Silti molemmilla on myös näkemys siitä, että jos jokin asia suunnitelmissa ei toimi, vaan asiakkaat haluavat jotain muuta, on oltava valmis tekemään tarpeellisia muutoksia.

Uuden yrittäjän kädenjälki näkyy ravintolassa jo ennen ovien avaamista, sillä hankalaksi koettu keittiö on kokemassa täyden uudistumisen. Se, mikä ennen oli ahdasta ja sokkeloista, muuttuu järkeväksi kokonaisuudeksi ja kaikki laitteet tulevat uutta.

Entinen myyntitiski on saanut väistyä uuden palvelulinjaston tieltä ja linjasto siirtyy edemmäs tuoden keittiön puolelle ja linjaston taakse kaivattuja lisäneliöitä. Se, mikä istumapaikoissa menetetään, saadaan moninkertaisesti takaisin toimivalla keittiöllä.

Ravintola-alan osaaminen omaan yritykseen

Jonna Ojala lähti Lehtimäeltä 16-vuotiaana opiskelemaan ravintola-alaa, mitä töitä hän on opiskelujensa jälkeen siitä saakka tehnyt. Nyt reilun 20 vuoden jälkeen hän palaa takaisin yrittäjänä. Uutta kotiakaan ei tarvinnut etsiä kaukaa, sillä ravintolan takaosassa on asunto.

Suninsalmelle on yrittäjää etsitty vuosien varrella useita kertoja, mutta Jonnan kannalta aika tarttua toimeen oli oikea vasta nyt, koska hankkeeseen löytyi hyvä yhteistyökumppani.

Antilla on taustallaan yli 30 vuotinen ravintola-alan kokemus ja toisiinsa he tutustuivat työn merkeissä Kauhajoen IKH-Areenalla.

Kokemuksella ja tietotaidolla luodaan konsepti, jonka tavoitteena on palvella mahdollisimman hyvin niin alueen omia asukkaita kuin kesäasukkaitakin.

Luvassa on hyvää ruokaa ja juomaa rennolla meiningillä, mutta ammattimaisesti toteutettuna. Tarjolla on peruspizzat ja burgerit, joita kesäihmiset niin usein kaipaavat, mutta tarjolle tulee myös salaatit ja leivät sekä ravintola-annokset.

Ruuan valmistuksesta vastaava Antti kertoo, että myös kasvisruokavaihtoehtoa ja muuta kevyempää on tarjolla. Kysynnän mukaan pohditaan keiton tarjoamista salaattien lisäksi.

Ruoka valmistetaan keittiössä hyvistä raaka-aineista alusta loppuun itse. Se vaatii enemmän työtä kuin puolivalmisteiden käyttö, mutta tuo positiivisen yllätyksen lautaselle.

Tästä huolimatta kikkailemaan ei ryhdytä. Esimerkiksi pizzat ovat hyvistä ja laadukkaista aineksista valmistettua peruspizzaa ilman ylimääräisiä hifistelyjä.

Linjastolta tulee löytymään paikalla syötäväksi tai mukaan otettavaksi sämpylät ja pullat. Lisäksi ravintolassa tulee olemaan ulosmyyntipiste juomille, josta löytyy myös pieni valikoima päivittäistavaroita/tuotteita, niissäkin asiakkaiden toiveet otetaan huomioon. Myös oluiden ja muiden mietojen juomien ulosmyynti tulee linjaston yhteyteen.

Irtojäätelöäkin on tulossa, joten jäätelöpallon voi käydä ostamassa ravintolasta kesäisen uintireissun yhteydessä!

Kesäsesongin ulkopuolella Ravintola Suninsalmi pyrkii tarjoamaan asiakkailleen mahdollisuuksia kokousten tai perhejuhlien järjestämiseen ja niihin voidaan valmistaa myös noutopöytä. Tilat on noin sadalle henkilölle.

Rantasaunalle on ympäri vuoden tilattavissa saunamenu, joka tarjoillaan saunalle.

Laajat aukioloajat

Ravintola Suninsalmen kausi starttaa pääsiäisestä ja aluksi se on avoinna viikonloppuisin suppeammin ruokalistoin. Kevään edetessä aukiolopäivät lisääntyvät ja lista laajenee.

Ovet aukeavat viimeistään kello 11 ja ne suljetaan puolilta öin. Keittiö palvelee samalla aikataululla.  Jos asiakkaita riittää vielä tuolloin, ovet eivät mene kiinni, sillä anniskeluaikaa on kello 1.30 saakka.

Joustavat aukioloajat ovat mahdolliset, koska Jonna perustaa yritysideansa pitkälti omalle työlleen. Ulkopuolista työvoimaa toki tarvitaan, mutta omaa työaikaa ei lasketa.

Jotain ohjelmaa kesälle on mietittynä ja mahdollisuuksien mukaan tulossa, esimerkiksi Ränkiviikolle ja juhannukseen. Heinäkuun viimeisenä lauantaina alueella on jälleen tuttu Suninsalmi Soi -tapahtuma.

Viralliset kesän avajaiset ovat lauantaina 25.5. Avajaisissa ruokaa valmistetaan myös ulkona grillissä, säävarauksella. Grilli palvelee kesän aikana useampaankin kertaan tarjoten vaihteluksi herkullisia grillattuja annoksia salaatteineen!

– Haluamme tehdä tästä ihmisten näköisen paikan ja kuulemme mielellään asiakaspalautetta, jos jokin homma ei toimi toivotulla tavalla, Jonna ja Antti lupaavat!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät