-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Veto väkevänä kotiparketilla

Vimpelin Vedon Naisten Korisliiga -joukkue nappasi maanantaina riemuvoiton mestaruutta puolustavasta Kotkan Peli-Karhuista. Maanantaina Vimpelin liikuntahallilla pelattu ottelu päättyi Vedon voitoksi koriluvuin 2–25, 15–13, 13–16, 20–6). Molemmat joukkueet ovat nyt voittaneet puolivälieräsarjassa kertaalleen. Seuraava kohtaaminen on keskiviikkona Kotkassa. Vedon maanantainen voitto tiesi myös sitä, että joukkueet kohtaavat Vimpelin liikuntahallilla pitkänäperjantaina kello 16. Välieräpaikka irtoaa kolmella voitolla.

PeKa oli vienyt joukkueiden ensimmäisen puolivälieräkoitoksen nimiinsä koriluvuin 70–61. Kotkassa Vedon kantona kaskessa oli heikosti sujunut avausneljännes, joka tuotti Vedon laariin vain kuusi pistettä. Maanantaina Veto palasi parketille voitontahtoisena ja energisenä ja avasi pelin Peanut Tuitelen ja Jah’Che Withfieldin kolmosilla. Avauspuoliajalla Vedon kaukoheittojen onnistumisprosentti oli mukavat40,0 ja heittoprosentti 45,5. Puoliajalle poistuttiin tasatilanteessa 38–38.

MAINOS

Huikea päätösneljännes

Kolmannessa erässä edettiin tasaisesti, vieraiden viedessä kymmenminuuttisen nimiinsä. Lopullisen iskun Veto tarjoili ottelun tapahtumissa äänekkäästi eläneen kotiyleisönsä tukemana päätöskymmenminuuttisella. Peli-Karhuilta loppui puhti, katosi sihti ja tilastoihin merkittiin vain kuusi pistettä. Veto jaksoi puolestaan jatkaa vahvasti sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Yleisön intoa kuvaa hyvin se, että ensimmäistä kertaa kuluvan kauden kotipeleissä suosionosoituksia jaettiin tilanteessa, jossa vetolainen nappasi puolustuspään levypallon. Peli-Karhut sortui ottelussa 15 pallonmenetykseen, joista Veto polki hyökkäyksiin ja skorasi kaikkiaan 14 pistettä. Veto vei nimiinsä sekä levypallot (42–30) että pisteet nopeista hyökkäyksistä (12–0). Veto oli tyylilleen uskollisena tehokas kolmen sekunnin alueella, josta se nosti kaikkiaan 42 pistettä.

Kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla. Seitsemälle pelaajalle kirjattiin tehtyjä pisteitä. Peanut Tuitele, Jah’Che Withfield ja Silja Viita kirjauttivat kaksinumeroisen koriluvun. Vedon parhaana palkittiin tupla-tuplan urakoinut Peanut Tuitele. Withfield (13/10/6 syöttöä) kaatui pahannäköisesti Vedon hyökkäyspäässä reilut kaksi minuuttia ennen loppusummeria, kolautti päänsä parkettiin ja joutui jättämään pelin sikseen. Vieraiden kaikki kaikessa oli takapelaaja Randi Brown 27 pisteellään.

Joukkuepelin juhlaa

Vedon takapelaaja, tuttuun tapaansa kaukoheitossa onnistunut Minttu Isoranta totesi ottelun olleen Vedon paras sentteri Sam Breenin loukkaantumisen jälkeen.

– Nyt alkaa näkyä se, että vastuuta saadaan jaettua, uskalletaan ottaa sitä ja pelataan rohkeasti. Tänään halusimme pitää tosi kovaa tempoa yllä, paineistaa palloa ja juosta aina kun on mahdollista.

Peanut Tuitele kertoo olevansa ylpeä Vedosta, joka onnistui edelliskohtaamiseen verrattuna mainiosti. – Pelasimme yhtenäisesti ja joukkueena ja luotimme toisiimme. Puolustuksemme toimi hyvin, hän summasi.

Veto-luotsi Jukka-Pekka Kujalan mielestä Vedon pelissä oli intensiteettiä. Joukkue halusi voittaa.

– Puolustuksessa olimme aktiivisempia kuin Kotkassa. Pelisuunnitelma oli painostaa palloa, pelata koko kentän vartiointia ja mennä hyökkäyksiin vauhdilla.

Kujala kertoi voiton olleen joukkueelle henkisesti tärkeän – etenkin kun runkosarjan päätösotteluissa oli kärsitty tappioita.

– Ehkä me saatiin viimeisessä erässä Kotkaa väsymään. Heille tuli pallonmenetyksiä ja huonoja heittovalintoja. Sitä kautta onnistuimme viimeisen kympin aikana ratkaisemaan pelin. Tosi hyvin pelasimme joukkueena.

Keskiviikon kohtaamiseen Veto lähtee taistelemaan. Joukkue haluaa otteluun paremman startin kuin viime lauantaina Kotkassa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät