-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Työttömien määrässä kasvua

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaalla viime kuukaudesta ja vuoden takaisesta. Varsinkin lomautukset näkyvät työttömien määrässä.

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta 928 henkilöllä eli 15,1 prosentilla. Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä nousi 63 henkilöllä. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi vuoden takaisesta 12,2 prosentilla.

MAINOS

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 8,2 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10,8 prosenttia. Etelä-Pohjanmaan kunnista työttömien työnhakijoiden määrä nousi suhteellisesti eniten vuoden takaisesta Isojoella (42 prosenttia), Alavudella (39), Ilmajoella (24) ja Soinissa (24 prosenttia).

Lomautettujen määrä kasvoi

Lomautettujen lukumäärä helmikuun lopussa oli 1 412, jossa nousua oli 292 henkilöä viime vuoden vertailuajankohtaan. Viime kuukaudesta lomautettujen lukumäärä nousi 41 henkilöllä. Pitkäaikaistyöttömiä oli kuukauden lopussa 1 439 henkilöä, mikä oli 285 henkilöä (24,7 prosenttia) enemmän kuin vuosi sitten.

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 1 620 kappaletta. Se oli 815 kappaletta (-33,5 prosenttia) vähemmän kuin vuosi sitten. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 4 989 työpaikkaa.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät