1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Veto taisteli ja taipui

Vimpelin Vedon Korisliiga-naiset vierailivat keskiviikkona Kotkan Peli-Karhujen kotiluolassa. Veto aloitti joukkueiden välisen kolmannen puolivälieräkohtaamisen pirteästi, jos vertaa esitystä puolivälieräsarjan ensimmäiseen Kotkan-vierailuun. Tasaista taistoa riitti aina neljännelle kymmenminuuttiselle saakka, jonka aikana kotijoukkue otti ratkaisevan harppauksen kohti voittoa. PeKa:n toinen puolivälieräsarjan voitto kirjattiin koriluvuin 20–19, 19–15, 19–17, 20–12). Välieräpaikka on katkolla Peli-Karhuille perjantaina kello 16 Vimpelin liikuntahallilla alkavassa ottelussa. Veto jatkaa päävalmentaja Jukka-Pekka Kujalan mukaan taistelua ottelusarjan tasoittamisesta ja välieräpaikasta.

Ottelu oli edelliskohtaamisen tapaan tasaista taistoa. Tasapisteissä käytiin viisi eri kertaa ja johtoaseman muutoksia nähtiin niin ikään viisi. Levypallotilasto kirjattiin kotijoukkueelle 47–40, koriin johtaneet syötöt Vedolle 15–16. PeKa:lle tuli ottelussa 12 pallonmenetystä, Vedolle kuusi.

MAINOS

Vedon pelisuunnitelmana oli tarkoitus pitää kovaa pelitempoa yllä. Kamppailupelaaminen oli mallikasta ja tilanteet pelattiin loppuun saakka. Puoliaikatulos oli 39–34. Peli-Karhujen peli nojasi pitkälti amerikkalaiskolmikon varaan. Randi Brown pussitti 29 pistettä. Vedolta puuttuivat avausviisikon Sam Breen ja JahChe Whitfield. Peanut Tuitele urakoi tupla-tuplan: seitsemäätoista pistettä ja kahtatoista levypalloa säesti viisi koriin johtanutta syöttöä. Vedon parhaana palkittu, kapteeni, Anni Kujala heitti Tuitelen tapaan 17 pistettä, rouhi kolme levypalloa ja jakeli kolme koriin johtanutta syöttöä. Silja Viita säesti lukemin 10/9/4.

Pientä viilausta

Jukka-Pekka Kujalan mukaan ottelu tarjosi hyvää ja vauhdikasta play off -koripalloa.

– Kunniakkaasti taisteltiin. Kotka oli pikkuisen terävämpi hyökkäyspäässä ja heittivät pikkuisen paremmalla prosentilla kahden ja kolmen pisteen heittoja. Meidän rutistus ei ihan riittänyt.

Kujala näki paljon positiivisia asioita Kotka-pelissä. Puolustuspään asioita aiotaan tarkentaa ja saada Peli-Karhuja pois heidän mukavuusalueeltaan. Veto aikoo perjantaina pitää edelleen tempoa yllä ja juosta kenttää.

– Pelikonsepti pysynee molemmilla joukkueilla samana, mutta pientä viilausta tehdään. Meidän tavoitteenamme on voittaa kotona ja jatkaa puolivälieräsarjaa sunnuntaina Kotkassa. Taistelu jatkuu ja meteliä mökkiin, toivoo Kujala perjantaina liikuntahallille.

Keskiviikon jäljiltä on kaksi joukkuetta lunastanut paikkansa Naisten Korisliigan välieriin. Mestarisuosikki Torpan Pojat voitti HBA-Märskyn kolmannen kerran. Kouvottaret lähetti puolestaan Tapiolan Hongan kesälomalle. Vetoa kaudella 2020–2021 edustanut Doniah Cliney urakoi Kouvottarille tehot 20/13/6.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät