-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Isosta ruudusta isosti iloa

– Aikaisempi televisio oli pieni, 32-tuumainen. Asukkaat yrittivät tuijottaa pesäpalloa ja muitakin ohjelmia. Aloimme puhua, että pitäisi saada isompi telkkari ja mietimme porukalla, että mistä saataisiin telkkari.

– Muistin, että kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli on Lionseissa. Hän lupasi viedä asiaa eteenpäin, kertoo Venla-kodin tiimivastaava, sairaanhoitaja Pia Itäniemi.

MAINOS

Lions Club Vimpelin ja Lions Ladyjen kädenojennuksen turvin Venla-kotiin on saatu 65-tuumainen televisio, joka on ollut kovassa käytössä. Televisiosta seurataan esimerkiksi uutisia, elokuvia ja urheilua. YouTubesta katsellaan ja kuunnellaan asukkaiden haluamaa musiikkia Elviksestä ja Popedasta lähtien.

– Asukkaat olivat kiinnostuneita presidentinvaaleista ja vallan vaihtumista seurattiin tarkasti, kertoo Itäniemi.

Iloa, virikettä ja hyötyä

Lähihoitaja Eija Rannanpää mainitsee puolestaan, että asukkaille pidetään Levyraatia samalla kun ohjelmaa seurataan televisiosta.

– Lapuilla näytetään, että tykkäsikö kappaleesta vai ei. Sanallisestikin voi kertoa, että tykkääkö. Kappaleille annetaan myös pisteitä.

Venla-kodin henkilökunta on päässyt ottamaan hyödyn irti televisiosta koulutuksen näkökulmasta. Esimerkiksi ergonomiaan liittyvä koulutus katsottiin televisioruudulta.

Vimpelin Vedon lahjoittamalle Ruutu-tilaukselle tulee kesällä käyttöä: pienen kylän pesäpallosankareiden edesottamuksia seurataan Venla-kodissa ja myös naapurin Väinö-kodissa. Venla-kodissa on 17 asukasta ja henkilökuntaan kuuluu 11 ammattilaista.

Lions Club Vimpelin presidentti Tuomas Mäkelä ja sihteeri Mika Herrala kertovat klubin satsanneen pääosin nuorisoon ja nuorison kansainväliseen toimintaan.

– Olemme aina tehneet tämäntapaisia lahjoituksia. Joskus on ostettu moottoroituja sänkyjä paikallisiin hoitolaitoksiin. Väestö ikääntyy vahvasti, ja meidän toimintamme kohteena on nyt väestön toinen pää eli ikääntyneet, sanoo Mäkelä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät