1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Mukaan Kennelliiton Kaverikoiratoimintaan pääsee nyt helposti!

Uusia kivoja koiria ohjaajineen kaivataan kipeästi mukaan Kennelliiton Kaverikoiratoimintaan. Mukaan pääsee nyt helposti, sillä seuraavat kurssi järjestetään Kuortaneella viikonloppuna 27.-28.4.

Kaverikoiratoimintaan mukaan voi lähteä ihmisistä ja rapsutuksista tykkäävien kaikenkokoisten ja -rotuisten aikuisten koirien kanssa.

MAINOS

Koiran tulee olla terve ja sosiaalinen, mutta jos sillä on vaikkapa ongelmia jonkin tietyn ihmisryhmän kohtaamisessa, niin sekään ei ole este osallistumiselle. Jos koira ei esimerkiksi pidä lapsista, niin silloin sen kanssa ei osallistuta vierailuihin, joissa tavataan lapsia!

Kaverikoiratoimintaan lähtevän tulee sitoutua toimintaan, mutta ei pelätä sitä, että vierailujen vuoksi olisi muutettava muuta ohjelmaansa. Ohjaaja päättää kunkin vierailukutsun kohdalla aina itse, onko osallistuminen oman koirakon kanssa sinne mahdollista.

Toiminta on vapaaehtoista ja palkatonta, eikä koirakoille makseta kulukorvauksia. Kaverikoiratoiminnassa huomioidaan osapuolten turvallisuus ja mukavuus. Kaverikoiratoiminnan lähtökohtana on, että kohtaamistilanteesta nauttivat ja saavat hyvän mielen kaikki osapuolet: asiakas, koiranohjaaja ja koira.

Kaverikoiratoimintaan pääset mukaan kaverikoirakurssin käytyäsi. Kaverikoiraohjaajan tulee olla Kennelliiton jäsen ja uusien kaverikoiratoimintaan mukaan tulevien koirien tulee olla Kennelliiton koirarekisterissä tai Kennelliiton tunnistusmerkintä -tietokannassa tunnistusmerkittyinä.

Viikonloppukurssilla kuunnellaan ensimmäisenä päivänä teoriaa muun muassa kohtaamistilanteista, koiran tulkitsemisesta ja toiminnan erityispiirteistä. Toisena päivänä koirat otetaan mukaan käytännön harjoituksiin. Kurssi materiaaleineen ja kahveineen on maksuton.

Koiria ei kurssilla varsinaisesti testata tai koetella, vaan kokeneet kouluttajat tarkkailevat koiria ryhmätilanteessa sekä koirien omistajia koiriensa käsittelyssä ja lukemisessa.

Ensimmäiset vierailukäynnit koiranohjaaja tekee tarkkailijana ilman omaa koiraa. Kun uusi koirakko lähtee ensimmäiselle käynnilleen, lähtee kokenut kaverikoiranohjaaja hänen tuekseen.

Vierailuilla ei muutenkaan olla koskaan yksin – mukana on aina vähintäänkin myös toinen kaverikoiraohjaaja!

Kurssille pääsee mukaan ilmoittautumalla viimeistään 14.4. osoitteeseen kaverikoirat.etelapohjanmaa@gmail.com.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät