-3.7 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Veto loppui toisessa erässä

Vimpelin Vedon kymmenes Naisten Korisliiga -kausi päättyi puolivälierissä. Kotkan Peli-Karhuja vastaan perjantaina pelatussa ottelussa Vedon turmioksi koitui ottelun toinen kymmenminuuttinen, jonka aikana PeKa jyräsi 26 pisteen pisteputken. Vastaavasti Veto sai erässä vain kuusi pistettä. Lopulta PeKa vei voiton koriluvuin 58–90 (20–16, 6–30, 21–20, 11–24). Puolivälieräsarja kirjattiin välieriin matkaavalle kotkalaisjoukkueelle otteluvoitoin 1–3. 

Veto tuli kotiparketilleen ja liikuntahallin kauden ennätysyleisön eteen keskittyneen ja voitontahtoisen näköisenä. 503 katsojan riemuksi Veto johti seitsemännelle peliminuutille tultaessa 13–9. PeKa kuroi eroa kiinni, mutta Vedon ote piti. Toisella jaksolla kotkalaiset lisäsivät intensiteettiään Vierasjoukkueen luotsi Mika Haakana mietti ottelun jälkeen, että joukkueella oli ottelun alussa henkistä ja fyysistä väsymystä, josta kuitenkin päästiin yli. 

MAINOS

– Olimme selkeästi maltillisempia hyökkäyspäässä. Alussa olimme hätäisempiä. Vimpeli pelasi tosi hyvin ensimmäisellä jaksolla, mutta toisella jaksolla meillä oli malttia, puolustuksen intensiteetti nousi ja myös rotaatiot toimivat tosi hyvin. 

Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala sanoo joukkueen tavoitteen olleen voitossa ja Kotkassa pelattavassa viitospelissä. Hänen mielestään ensimmäinen kymmenminuuttinen oli Vedolta hyvää peliä. 

– Toisen jakson retkahdus ratkaisi pelin. Kaikki asiat kertaantuivat, tuli pallonmenetyksiäkin. Peli-Karhut haistoi tilanteen ja iski eron. 20 pinnaa on rankkaa ottaa kiinni. 

Kolmannessa taisteluhenkeä

Veto heräsi taisteluun kolmannessa erässä, jonka se myös vei niukasti nimiinsä. Ottelu jatkui tauon jälkeen edelleen fyysisenä. Kolmosia tehtailtiin vuorovedolla. Molemmat joukkueet tekivät ottelussa seitsemän onnistunutta kaukoheittoa 29 yrityksestä. Veto oli takamatkalla pisteiden lisäksi myös levypalloissa, jotka PeKa vei nimiinsä 36–48. Etenkin viimeisellä kymmenminuuttisella Vedon levypallo-osaaminen oli kateissa. Päätöserässä PeKa teki 15 pistettä Vetoa enemmän. 

Vedottaret kiittivät ottelun jälkeen yleisöä kauden mittaisesta tuesta. 

Kotijoukkueen pistenikkari oli Silja Viita, joka pussitti 25 pistettä: pöytäkirjassa on myös merkintä viidestä onnistuneesta kaukoheitosta. Vetolaisista toiseksi eniten – kahdeksan – pisteitä teki Peanut Tuitele, joka rouhi 11 levypalloa. Yhden ottelun huilannut JahChe Whitfield heitti viisi pistettä ja kirjautti henkilökohtaiseen tilastoonsa kuusi koriin johtanutta syöttöä. Peli-Karhujen ykköstykki oli 33 pistettä säkittänyt Da’Nasia Hood, joka myös napsi 15 levypalloa. 

– Meidän peli kaatui toiseen erään, jossa PeKa sai liikaa pisteitä. Meille tuli turhia menetyksiä ja he pääsivät juoksemaan ja saivat energiaa joukkueelle. Meille tuli puolustuspäässä nukahduksia. Ja kun tämä on korintekopeli, ei 58 pisteellä voi voittaa pelejä, huomioi Viita. 

Jukka-Pekka Kujala sanoi, ettei liian synkin mielin kannata olla. Joukkueen nuoret pelaajat saivat kokemusta pudotuspeleistäkin. Vedon kauden huippukohtiin kuuluu tammikuu, jonka aikana joukkue pelasi hyviä pelejä. 

– Joukkue on ollut hyvin sosiaalinen ja yhteistyöhaluinen. Joukkueessa oli luonteeltaan hyviä pelaajia, joiden kanssa oli kiva tehdä töitä. 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät