-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Momsien vaatepankin ovet avattiin Lehtimäellä!

Moms For Kids ry:n vaatepankki-idea sai alkunsa jo vuonna 2016 Vimpelissä, minkä jälkeen vaatepankkeja on avattu nyt jo yhdeksässä eri paikassa!

Uusin vaatepankki avattiin viime viikolla Lehtimäelle, jossa se on jatkossa avoinna joka kuukauden ensimmäisenä ja kolmantena torstaina kello 15-18. Seuraavan kerran siis jo torstaina 4.4.

MAINOS

Vaatepankki on siitä erikoinen pankki, että rahaa siellä ei käsitellä lainkaan. Vapaaehtoiset Pirjo Vuori ja Aila Pihlaja Lehtimäellä kertovat, että vaatepankkiin voi tulla kuka tahansa tutustumaan valikoimiin ja jos jotain sopivaa löytyy, sen saa ottaa.

Lehtimäen Vaatepankissa oli avajaispäivänä myös varsin hyvä määrä leluja ja pelejä lapsille!

Jos taas kotona kaappeja tyhjäillessä löytyy turhaksi jääneitä, mutta käyttökelpoisia lasten ja aikuisten vaatteita ja kenkiä, harrastusvälineitä, lasten leluja tai lastentarvikkeita, niitä otetaan mielellään vastaan vaatepankkiin!

– Tänne ei kuitenkaan tarvitse tuoda mitään, jotta voisi viedäkin, vaan tuoda voi kun itsellä on jotain ylimääräistä ja hakea silloin, kun itse tarvitsee jotain, vapaaehtoiset selvittävät vaatepankin ideaa.

Vaatepankista onkin muodostunut oivallinen paikka kierrättää niillä paikkakunnilla, joissa se on toiminut jo pidempään ja samaa ilmiötä toivotaan nyt myös Lehtimäelle.

Hyviä vaatteita, kenkiä ja leluja ei kannata laittaa hukkaan ja niiden kierrättäminen mahdollisimman lähellä uuteen käyttöön, on kaikkein järkevintä.

Mukavaa vaatepankin toiminnassa on myös se, että kun haet sieltä jotakin, nimeäsi ei kirjata mihinkään. Tilastojen takia kirjataan ylös vain kävijämäärä ja se, monelleko henkilölle tavaraa haettiin.

Periaate on se, että yhdellä kertaa vaatepankista saa hakea muovikassillisen tavaraa per käyttäjä. Niinpä jos on vaikkapa kaksi lasta, voi sopivien tuotteiden löytyessä hakea kassillisen molemmille lapsille ja vielä itselleenkin.

Vaatepankkia on Lehtimäelle puuhattu jo useamman kuukauden ajan ja vapaaehtoisten rinkiin on ilmoittautunut jo viitisentoista ihmistä. Lisää vapaaehtoisia otetaan mukaan edelleenkin mielellään.

Vapaaehtoiset pitävät vaatepankkia auki kukin vuorollaan. Paikalle tuodut lahjoitukset käydään läpi ja asetetaan esille uutta käyttäjää odottamaan.

Kun tilat Wilhelmiinan alakerrasta saatiin, ovat vapaaehtoiset laittaneet sen kuntoon, ottaneet vastaan lahjoituksia ja valmistelleet kaiken niin että toiminta oli hyvä aloittaa. Tavaraa kertyikin jo avajaisiin ihan mukavasti. Erityisen paljon aluksi oli tarjolla vaatteita ja kenkiä lapsille, kuten myös leluja.

Monet kuin uudet lasten kengät odottelivat käyttäjää Lehtimäen Vaatepankin avajaisissa.

Valikoima elää jatkossa jatkuvasti sen mukaan, mitä lahjoituksina saadaan.

Lahjoituksia voi vaatepankille tuoda aina kun ovet ovat avoinna, mutta Pirjo ja Aila tietävät, että kun kaappien siivoamisen innostus iskee, ei ole mukavaa säilöä pakattuja vaatteita kotona viikkoa odottamassa.

Niinpä lahjoituksia jättää haluavat voivat myös soittaa Pirjolle 044 533 8119 tai Ailalle 040 544 2955 ja he tulevat avaamaan ovet muulloinkin. Oven edessä on myös kierrätyslaatikko, johon voi jättää pienempiä määriä lahjoituksia.

Tuula Jokiaho


sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät