1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Kesänopeuksiin siirtyminen alkaa

Talvi- ja pimeän ajan alennettujen nopeusrajoitusten poisto Suomen maanteillä aloitetaan tällä viikolla porrastetusti etelästä.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen maanteillä nopeusrajoitusten vaihtaminen aloitetaan tänään keskiviikkona 3.4. ja kaikki merkit tulee olla vaihdettuina viimeistään huomenna torstaina 4.4.

MAINOS

Kesänopeusrajoituksiin siirryttäessä maanteiden nopeusrajoitus palautuu 80 kilometristä 100 kilometriin tunnissa liki 1300 kilometrillä Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Vaasan moottoritiellä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa. Uusi nopeusrajoitus astuu voimaan heti, kun rajoitusmerkit on vaihdettu.

Ajonopeus ja renkaan valinta tilanteen mukaan

Vaikka kesänopeusrajoituksiin siirrytäänkin, ajokelit voivat olla edelleen vaihtelevia. Esimerkiksi aamun tunteina voi olla liukasta, jolloin turvallinen ajaminen edellyttää nopeusrajoitusta alhaisempaa ajonopeutta.

Sopivan tilannenopeuden lisäksi asenteen pitää olla myös muuten kunnossa. Kevät tuo tien päälle paljon erilaisia kulkijoita. Kävelijät, pyöräilijät ja mopoilijat pitää aina osata ohittaa riittävältä etäisyydeltä turvallisesti. Heidät tulee huomioida lätäköiden kohdalla: vettä ja lokaa ei pidä roiskia muiden tielläliikkujien päälle.

Kuljettajan vastuulla on valita säähän ja keliin sopivat renkaat. Kesärenkaiden vaihtoa onkin hyvä pohtia oman ajoympäristön mukaan. Talvisilla teillä ajava saa käyttää nastarenkaita huhtikuussakin sään ja kelin niin edellyttäessä.

Ajokelin ja liikennetilanteen voi varmistaa Väyläviraston liikennetilanne palvelusta Liikennetilanne (fintraffic.fi)

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät