3.1 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Järvien pinnat korkealla ja ovat edelleen pääosin nousussa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen mukaan Lestijoella, Perhonjoella ja Ähtävänjoella virtaamat pysyvät edelleen suurina. Lestijoella suurin virtaama on todennäköisesti tänään. Lapuanjoen pinta kääntyi lauantaina laskusuuntaan.

Järvien pinnat ovat nousseet korkealle ja ovat edelleen pääosin nousussa. Perhonjoella Halsuanjärvi on noussut korkeammalle kuin koskaan vuonna 2004 alkaneen havaintohistorian aikana.

MAINOS

Myös Alajärven pinta on korkealla ja vielä nousussa. Lappajärven ja Evijärven pinnat ovat nousseet selvästi säännöstelyn tavoitevyöhykkeen yläpuolelle ja jatkavat nousuaan. Tekojärvien vedenpinnat nousevat lähipäivinä kesätasojen tuntumaan.

Kyrönjoella tulvavesien pumppaaminen pengerrysalueilta on aloitettu. Tulvavesien pumppaaminen peltoalueilta takaisin jokeen kestänee 15-20 päivää.

Kiinteistönomistajia muistutetaan suojaamaan kastumisvaarassa olevat rakennukset. Monien vapaa-ajan asuntojen rakentamiskorkeus on alempi kuin vakituisten asuntojen. Tästä syystä vapaa-ajan asunnot ovat aikaisemmin kastumisvaarassa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät