1.8 C
maanantai 29.4.2024

Alajärven liikkuvimmat yritykset liikuttivat 173 henkilöä

Alajärven liikkuvimmat yritykset -kampanja miteltiin päättyneenä talvena jo kolmatta kertaa.

Tänä vuonna kilpailu houkutteli mukaan 17 yritystä, kun edellisvuonna määrä oli 16. Osallistuneissa yrityksissä oli mukana yhteensä 173 henkilöä, kun edellisvuonna määrä oli 160. Mukava nousu osallistujien määrässä ilahdutti kaupungin liikuntakoordinaattori Salla Hemminkiä, sillä pienikin nousu on parempi kuin alamäki.

Liikuntasuorituksia kampanjaan kirjattiin nyt 7518, kun edellisvuonna määrä oli 7431. Yhtä ihmistä kohden liikuntaa tuli kampanja-aikana 21,7 tuntia, mikä oli hieman vähemmän kuin edellisvuonna. Kampanja-aika oli 15.1.-10.3.

Kampanjan tarkoituksena on saada koko yritys liikkumaan. Minisarjaan osallistuivat 1-5 työntekijän yritykset. Sarjan voitti nyt toista kertaa peräkkäin Kolmen ruusun keittiöt, jonka yrittäjä Jorma Niskakangas on yrityksen ainoa työntekijä ja näin ollen Jorman huikeat hiihtokilometrit tältä talvelta siivittivät hänet komeaan voittoon. Hiihtokilometrejä hänelle on koko talven aikana kertynyt peräti 3500.

Pienemmän keskisarjan yrityksissä kilpailivat 6-15 työntekijän yritykset. Voittajaksi ylsi Fysio Järviseutu Oy. Myös tälle kuusi henkilöä työllistävälle yritykselle voitto oli toinen peräkkäinen ja palkintoa olivat vastaanottamassa Jenna Himanka ja Eija Höri.

Fysio Järviseudun henkilöstölle liikunnallinen elämäntapa onkin itsestään selvä ja yrityksen henkilöstö käy muun muassa pelaamassa yhdessä padelia työpaikan vuoroilla.

Isompaan keskisarjaan osallistuivat 16-50 työntekijän yritykset. Sarjassa voiton vei Hoivakoti Helmikartano Oy, jota edustaneet Jonna Turja, Anu Kujala ja Päivi Rentola kertovat liikunnan olevan hyvää vastapainoa fyysisesti raskaalle työlle.

Myös Helmikartanolle voitto oli jo toinen, mutta väliin jäi yksi vuosi, sillä he voittivat sarjansa ensimmäisellä kerralla ja viime vuonna voitto lipui ohi suun. Siksi nyt olikin revanssin paikka ja naiset myöntävätkin, että kampanja toi lisää suorituspaineita ja sai sellaisetkin työkaverit liikkeelle, jotka muuten eivät niin paljon liikuntaa harrasta.

Kisassa olisi ollut myös Jumbosarja suurimmille yrityksille, mutta siihen ei osallistujia saatu. Ensi vuonna isoissa yrityksissä kannattaakin ottaa kampanja tosissaan, sillä voittoon ei välttämättä vaadita ihan mahdottomia!

Voittajat kampanjan päätöstilaisuudessa palkitsi Salla Hemminki ja Alajärven Yrittäjien puolesta varapuheenjohtaja Jani Levijoki.