3.1 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia Soinissa ja Lappajärvellä

Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia- esitys lähtee kiertämään suomalaisia seurantaloja keväällä 2024. Kiertue käsittää 36 esityspaikkaa ja se on ainutlaatuinen, omaperäinen jatkumo suomalaiseen esitysperinteeseen.

Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia-esitys on ylistyslaulu suomalaiselle runoudelle. Se on sanan, sävelen ja liikkeen yhdistävä näyttämöteos, joka tarkastelee ikiaikaisia elämän teemoja: elämää, kuolemaa ja rakkautta.

MAINOS

Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia- kiertue-esityksessä esiintyvät Matti Ristinen, Johanna Juhola ja Sari Haapamäki.

Matti Ristinen on tv:stä ja elokuvista tuttu näyttelijä (Syke, Pirunpelto, Tuntematon sotilas, Olen suomalainen). Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia on Matti Ristisen 50-vuotisjuhlaesitys. Matti on valinnut esitettäväksi runoja, jotka nostavat esiin muistoja eletystä elämästä.

Johanna Juholan on luonut esityksen sävelmaailman ja säveltänyt runoihin uutta musiikkia. Hän on kansainvälisesti tunnustettu harmonikkavirtuoosi, joka on julkaissut kuusi albumia omalla nimellään ja toimii muusikkona ja säveltäjänä lukuisissa yhtyeissä.

Sari Haapamäki vastaa esityksen liikekielestä ja on teoksen kolmas esiintyjä. Hän on tehnyt pitkän uran näyttelijänä ja tanssijana Helsingin kaupunginteatterissa.

Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia- esityksen on ohjannut teatteriohjaaja Milko Lehto. Esityksen visuaalisesta suunnittelusta on vastannut vaatesuunnittelija, elokuvaohjaaja, yrittäjä Paola Suhonen.

Runojen lisäksi kuultavat tekstit on kirjoittanut kirjailija Antti Heikkinen. Pietu Pietiäinen on teoksen valo- ja äänisuunnittelija. Pietiäinen vastaa myös esityksessä käytettävistä projisoinneista.

Kiertue toteutetaan yhteistyössä 75-vuotisjuhlavuottaan viettävän Suomen Kotiseutuliiton kanssa.

Suomen Kultturirahasto on myöntänyt apurahan Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia- kiertueesityksen valmistamiseen. Taiteen edistämiskeskus on myöntänyt hankkeelle kiertueavustusta.

Tilaisuus järjestetään perjantaina 10.5. kello 19 Soinin Yhteistalolla ja lauantaina 11.5. kello 19 Karvalan seurantalolla Lappajärvellä.
sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät