3.1 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Pölkystä veistokseksi Tapolanvuorella

Lappajärven Tapolanvuorelle kokoontuu 10. ja 11. toukokuuta kymmenkunta puunveiston huippunimeä ottamaan mittaa toisistaan.

Yleisö pääsee seuraamaan toista kertaa järjestettävän Kraatterijärven puunveistotapahtuman osallistujien työskentelyä lähietäisyydeltä. Tapahtumaa vahdittaa yritysten tuote- ja palveluesittelyt. Lauantaina mestarihiihtäjä Juha Mieto iskee tarinaa ja pilkkoo halkoja lauantaina.

MAINOS

Oman alansa huiput Lappajärvelle kokoavan tapahtuman töiden aiheena on tänä vuonna geopark ja luonto. Viime vuodesta poiketen Tapolanvuorella kisataan kolmessa eri kategoriassa: pääkilpailussa, alle 25-vuotiaille tarkoitetussa juniorikilpailussa ja pikakilpailussa.

Kullakin pääkilpailun ja juniorikilpailun veistäjillä on käytettävissään 180 senttimetriä pitkä ja ympärysmitaltaan noin puolimetrinen kuusitukki. Pikakilpailussa veistetään metrin pituista kuusitukkia.

Veistoa ja oheisohjelmaa

Tapahtuman pääjärjestäjinä toimivat viimevuotiseen tapaan lappajärveläinen ITE-taitelija Tapio Autio ja kuntoutuspäällikkö Samuli Kinnunen. Perjantaina veistetään kello 13–18 ja lauantaina kello 9–17. Tapahtuma päättyy palkintojenjakoon.

– Kisassa on mukana aika monta viime vuoden osallistujaa ja myös maailmanmestareita, lupaa Autio.

Merenneito-työllään viime vuonna ihastuttanut ja voiton mukanaan vienyt pyhäjärvinen Timo Nevalainen toimii yleiskilpailun ja juniorikilpailun asiantuntijatuomarina. Jokaisen sarjan kolme parasta palkitaan tavarapalkinnoilla.

Keitele Group toimii Kraatterijärven puunveistotapahtuman yhteistyökumppanina ja tuo tapahtumaan oman teltan. Lappajärveläinen Verho ja Mattotalo esittelee uutuuksiaan, Möksyläinen seppä Kyösti Heikkilä takoo rautaa molempina päivinä.

Kraatterijärven veistotapahtuman yhteydessä voi käydä tutustumassa Tapio Aution ateljeehen, jossa on avoimet ovet.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät