4.2 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Vaativa erikoissairaanhoito siirtyy Kuusiolinna Terveydeltä Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle

Kuusiolinna Terveys ja Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue ovat sopineet erikoissairaanhoitoon liittyvistä vastuista.

Kuusiolinna Terveyden järjestämä vaativa erikoissairaanhoito siirtyy Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle 6.5. alkaen. Vaativaa erikoissairaanhoitoa tuotetaan esimerkiksi hyvinvointialueiden yliopisto- ja keskussairaaloissa.

MAINOS

Kaikki tähän mennessä sovitut erikoissairaanhoidon vastaanotot, toimenpiteet ja kontrollit toteutetaan Kuusiolinnan ja Pihlajalinnan erikoissairaanhoidon toimipisteissä 30.6. saakka.

– Toteutamme edelleen perusterveydenhuollon palvelut Alavudella, Kuortaneella, Soinissa ja Ähtärissä. Asiakkaan hoidon tarve arvioidaan tutuissa ajanvarausnumeroissa ja vastaanotoilla. Kuntalaisilla on myös käytössään digiterveysaseman palvelut osoitteessa kuusiolinna.fi, Kuusiolinna Terveyden toimitusjohtaja Seppo Kariniemi kertoo.

Kuusiolinna Terveydessä tehdään edelleen perusterveydenhuollon sisäistä erikoissairaanhoitoa sotekeskuksen toimipisteissä, kuten kardiologisia ja geriatrisia vastaanottoja sekä vatsan ja suoliston tähystyksiä. Lisäksi mielenterveys- ja riippuvuuspalvelut pysyvät vielä toistaiseksi Kuusiolinna Terveyden vastuulla.

Jatkossakin asiakas voi valita Pihlajalinnan julkisia palveluita tuottavan Jokilaakson sairaalan Jämsässä hoitopaikakseen valinnanvapauslain mukaisesti. Jokilaakson sairaalassa tehdään muun muassa niin päiväkirurgisia kuin vaativampiakin leikkauksia, kuten polven ja lonkan tekonivelleikkauksia.

Muut Pihlajalinnan toimipisteet, kuten Pihlajalinnan lääkärikeskukset ja sairaalat Seinäjoella tai Tampereella, palvelevat jatkossakin vakuutus- ja yksityisasiakkaita.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät