3.1 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Jesse Salmenautio hakemaan Spasta Super Trofeo -kauden avauspodiumia

Seinäjoella asuva, Alajärveltä lähtöisin olevan Jesse Salmenaution kilpailukausi jatkuu tulevana viikonloppuna Lamborghini Super Trofeo Europe -ratasarjassa Belgian Span radalla. Iron Lynx -tiimissä kilpailevan kuljettajan tavoitteena on podium-sijoitus kauden toisesta kilpailuviikonlopusta.

Kauden avauksessa Imolassa Salmenautio yhdessä tiimikaverinsa Giorgio Amatin kanssa ajoivat viidenneksi toisessa lähdössä sateen sotkiessa ensimmäisen, punaisella lipulla keskeytetyn lähdön. Tulevaan viikonloppuun 22-vuotias kilpa-autoilija lähtee itsevarmana tavoitteenaan parantaa avauskilpailun tulosta.

MAINOS

– Lähdetään parantamaan Imolan tulosta. Pyritään parantamaan aika-ajoissa, työntämään itsemme kolmen kärkeen, ja sitä kautta podiumille. Hyvällä itseluottamuksella lähdetään, tiedämme vauhdin löytyvän ja pystymme tekemään hyvää tulosta, nyt tavoitellaan vielä parempaa tulosta, Salmenautio kertoo.

Spa-Franchorchampsin perinteikäs rata on Iron Lynx -tiimissä kilpailevalle Salmenautiolle tuttu. Yli seitsemänkilometrinen, rutkasti korkeuseroja sisältävä rata on tuttu Alajärveltä lähtöisin olevalle kuljettajalle muun muassa perinteikkäiden Span 24 tunnin ajojen kautta.

– Spassa olen jonkun verran ajanut, pari vuotta sitten LMP3-luokan autolla ja viime vuonna Span 24 tuntia, jonka yhteydessä tuli ajettua muutamia kierroksia. Tykkään paljon Spasta, se on pitkä ja haastava rata, jossa tulee helposti isojakin eroja kuljettajien välillä.

– Spassa on myös paljon enemmän ohituspaikkoja Imolaan verrattuna. Ei riitä, että ajaa vain aika-ajoissa hyvin, vaan kisassakin pitää ajaa kovaa ettei päästetä kilpakumppaneita ohi. Toisaalta jos aika-ajot eivät syystä tai toisesta onnistu, niin ohittaminen on helpompaa kuin Imolassa, Salmenautio taustoittaa.

Tulevan viikonlopun osakilpailut ajetaan yhdessä WEC-sarjan kanssa. Yli 70000 katsojaa viime vuonna ratojen varsille kerännyt tapahtuma kerännee tänä vuonna yhtäläisen määrän autourheilun ystäviä Ardennien vuoristoisella metsäalueella sijaitsevalle radalle.

– Ajamme taas kestävyysajon maailmanmestaruussarja WEC:n yhdeydessä. Isot karkelot luvassa, Spa kerää aina paljon katsojia ja meininki niin ratavarikolla kuin radan varsilla on varmasti hieno, Salmenautio päättää.

Lamborghini Super Trofeo Europen osakilpailut striimataan Lamborghini Squadra Corsen YouTube-kanavalle.

Kilpailuviikonlopun aikataulu:

Torstai 9.5.

09:10 – 10:10      1. Vapaat harjoitukset

15:10 – 16:10      2. Vapaat harjoitukset

Perjantai 10.5.

09:55 – 10:45      Aika-ajot

17:35 – 18:25     1. kilpailulähtö

Lauantai 11.5.

09:15 – 10:05      2. kilpailulähtö

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät