3.1 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Maatalousyrittäjävalmennuksesta todistukset jo 22. kertaa

Menneen talven aikana Jamilla on jälleen ahertanut iso joukko alkavia viljelijöitä suorittamassa maatalousyrittäjävalmennusta. Koulutus saatiin päätökseen sopivasti ennen Vappua ja kevään kylvöjä.

Tällä kertaa opiskelijoita syyskuussa alkaneella koulutusjaksolla oli 17 eri puolilta Pohjanmaata.

MAINOS

Maatalousyrittäjävalmennus on suunnattu erityisesti sukupolven- ja omistajanvaihdosta suunnitteleville maatilan jatkajille sekä maatalousalalle aikoville. Koulutus täyttää nuoren viljelijän aloitustukea sekä investointitukea koskevat koulutusvaatimukset.

Koulutus järjestettiin Jamilla nyt jo 22. kertaa. Vastuuopettajina ovat toimineet Timo Ikola ja Jyrki Savolainen.

Päättötilaisuudessa koulutusalajohtaja Risto Riihimäki totesi koulutuksen sisältäneen varsin monenlaisia asioita talven aikana ja toivoi, että niistä olisi jäänyt eväitä myös tulevan matkan varrelle.

Timo Ikola puolestaan kiitti talven kurssia runsaasta keskustelusta ja lukuisista kysymyksistä, joita saa jatkossakin esittää.

Maatalousyrittäjävalmennuksen 29.9.– 26.4. suorittivat Hakala Veikko, Vähäkyrö, Hakomäki Jaakko, Vähäkyrö, Hakomäki Mikko, Vähäkyrö, Hautamäki Olli, Alajärvi, Honkaniemi Aarne, Alajärvi, Kangas Arttu, Alahärmä, Kankaanpää Juha, Lappajärvi, Ketola Tuomas, Lappajärvi, Lammi Antti, Vähäkyrö, Mannismäki Aatu, Kauhava, Mäki-Saari Riku, Kurikka, Nyberg Joona, Karstula, Nygård Henri, Vähäkyrö, Ojala Heidi, Lappajärvi, Poikkimäki Hannes, Tervajoki, Sillanpää Niina, Alajärvi ja Viitala Jaakko, Alahärmä.

Uusia ideoita

Mukana maatalousyrittäjävalmennuksessa olivat muiden mukana Aarne Honkaniemi ja Niina Sillanpää Alajärveltä. He ovat ottamassa vastuulleen Aarnen kotitilaa, jossa tällä hetkellä on vielä lypsykarjaa.

Nuoremman sukupolven aloittaessa karja saa jäädä ja tarkoitus on jatkaa kasvinviljelytilana, sillä molemmilla yrittäjillä on työt kodin ulkopuolella.

Talvella läpikäyty koulutus tuli tarpeeseen etenkin Niinalle, jolla aikaisempaa kokemusta alasta ei ole. Aarnelle asia oli tutumpaa, mutta siitä huolimatta myös Aarne kokee, että koulutuksesta sai laajempaa tietoa kasvilajikkeista ja uusia ideoita siihen, mitä kannattaisi kokeilla millekin maalajille.

Myös kaikki talouspuolen asiat koettiin koulutuksessa todella antoisiksi ja hyödyllisiksi oppia ja kerrata.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät