3.1 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Sydänviikko vie luontoon!

Sydänviikkoa 2024 vietetään 12.-19.5. Liikkuen hyvää sydämelle -teemalla. Perinteikäs vuotuinen sydänterveyden teemaviikko toteutetaan keväisessä säässä yhdessä ulkoillen ja liikkuen.

Alajärven Sydänyhdistys vierailee viikon aikana Hoiskon, Myllykankaan ja Paalijärven kouluilla, joissa lapsien kanssa leikitään perinneleikkejä ulkona.

MAINOS

Maanantaina 13.5., kun Alajärven Apteekki, Sydänyhdistys ja Suomen Latu yhdessä järjestävät sydänviikon tapahtuman.

Farmaseutti Maria-Leena Ahola-Olli ja proviisori Arttu Kallio apteekilta kertovat, että tapahtuma alkaa kello 17 apteekilta, jossa valokuvaaja, Suomen kaunein postimerkkikilpailun kaksinkertainen voittaja Jukka Risikko kertoo luontokuvaksesta ja esittelee kuviaan. Tämän jälkeen on luvassa pientä tarjoilua ja pieni lahja jokaiselle osallistujalle, ja siten lähdetään luontoon!

Valokuvaaja, Suomen kaunein postimerkkikilpailun kaksinkertainen voittaja Jukka Risikko kertoo luontokuvaksesta ja esittelee kuviaan Sydänviikolla ennen yhteistä luontokävelyä.

Yhteinen kävelyretki tehdään rauhallista vauhtia luontoa tarkkaillen jokimaisemiin ja palataan Alajärven rantoja pitkin. Mukana ovat luontoasiantuntijoina Alajärven Ladusta Petteri Karvinen ja Yrjö Männistö, jotka kertovat matkan varrella kevään merkeistä ja lintujen ja kasvien tunnistuksesta.

Petteri esittelee mukana oleville myös riksapyörää ja opastaa sen käyttöä. Riksapyörä on Alajärven Ladun omistama ja sitä säilytetään Kultakämmenessä. Sitä on mahdollista lainata vaikkapa omaisensa ulkoiluttamiseen, mutta pyörä vaatii käytön opastuksen.

Karvinen sanookin, että jos joku haluaa riksapyörää lainata, kannattaa olla yhteydessä häneen ja Petteri käy opastamassa homman alkuun. Pyörän kyytiin mahtuu yksi leveämpi tai kaksi pienempää matkustajaa ja sillä pystyy mainiosti pyöräilemään pitkin keskustan pyöräteitä.

Sydänviikon lenkillä halukkaat pääsevät kokeilemaan pyörän kyytiä!

Lenkki on kestoltaan noin tunnin mittainen ja lopussa venesatamassa Sydänyhdistys pitää sydämellisen jumpan!

Sydänyhdistyksen puheenjohtaja Anneli Murto kertoo, että tiistaina 14.5. apteekilla pidetään perinteinen sydänviikon päivä, jolloin yhdistyksen väki jakaa kävijöille tietoa sydänterveydestä ja mittaa verenpainetta.

Torstaina 16.5. Kirkontuvalla järjestetään kello 15 yleisötilaisuus, jossa hammaslääkäri Tuula Gråhn kertoo hampaiden ja ienterveyden merkityksestä sydänsairauksien kannata. Lääkäri Tuula Kujanpää kertoo niistä muista asioista, jotka vaikuttavat sydämen hyvinvointiin. Tapahtumassa kuullaan myös musiikkia ja juodaan iltapäiväkahvit.

Perjantaina 17.5. kello 10-14 Sydänyhdistyksen väki on paikalla S-Marketin aulassa, jossa voit tulla juttelemaan ja kysymään askarruttavista asioista.

Luonnossa liikutaan myös sydänviikon päätöstapahtumassa sunnuntaina 19.5., jolloin lähdetään retkeily- ja patikointitapahtumaan Arpaisten reitille Soiniin! Kokoontuminen on Kaihiharjulla osoitteessa Multiantie 495, josta 1,5 kilometriä hiekkatietä. Tapahtuma on avoin aivan kaikille, kuten kaikki muutkin sydänviikon tapahtumat!

Kaihiharju tarjoaa upeat puitteet retkeilyyn kaikenikäisille ja -kuntoisille. Reissu tehdään omin eväin! Lisätietoja Tapani Hänniseltä numerosta 040 056 5400. Patikan järjestää Alajärven Latu, Sydänyhdistys ja kaupungin liikuntapalvelut.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät