Suomen Yrittäjien Kuntabarometri nosti Alajärven Suomen toiseksi parhaaksi

154
Alajärvi on saanut upean tunnustuksen tuoreessa Kuntabarometri-tutkimuksessa, jolla kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvi on saanut upean tunnustuksen tuoreessa Kuntabarometri-tutkimuksessa, jolla kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti.

Alajärvi loisti kuntabarometrin tuloksissa sijoittuen koko Suomen tasolla toiseksi ja Etelä-Pohjanmaan maakunnassa parhaaksi kokonaisrankingilla mitattuna. Alajärvi oli toisena myös pienten kaupunkien sarjassa.

MAINOS

Etelä-Pohjanmaalla menestys oli huimaa Seinäjoen voittaessa suurten kaupunkien sarjan. Tulos osoittaa vahvaa sitoutumista yrittäjäystävällisen ilmapiirin luomiseen ja kunnan elinvoiman edistämiseen.

Alajärven kaupungin elinvoimajohtaja Jaakko Aninko kommentoi tuloksia tyytyväisenä.
– Olen erittäin ilahtunut tästä tuloksesta, joka on tunnustus kaupungin roolista yrittäjyyden ja elinkeinopolitiikan edistämisessä. Kiitän lämpimästi myös Alajärven yrittäjiä ja Järvi-Pohjanmaan yrityspalveluita tästä saavutuksesta.

– Ilman avointa vuoropuhelua näiden tahojen kanssa tämä saavutus ei olisi ollut mahdollinen. Tulevaisuudessa vahvistamme entisestään kommunikaatiota ja vastaamme tarpeisiin paremmin. Tästä on hieno jatkaa eteenpäin!

– On ilmiselvää, että on kaikkien alajärveläisten hyöty, että kaupunki on jatkossa vielä houkuttelevampi yritystoiminnalle. Viimeisen vuoden aikana olemme keränneet mittavan määrän dataa kaupungin nykytilasta, joka kattaa muun muassa tietoa elinvoimaisuudesta sekä yritysten näkemyksiä kaupungista. Tämän tiedon avulla pyrimme kehittämään kilpailukykyisempää ja houkuttelevampaa toimintaympäristöä paikallisille yrityksille.

Kaupunginjohtaja Vesa Koivunen valaisee syitä erinomaisen tuloksen taustalta. – Alajärven kaupunki aloitti panostamisen elinvoimaan perustamalla elinvoimatoimialan ja -lautakunnan vuoden 2023 alusta. Tuolloin palkattiin muun muassa elinvoimajohtaja ja yhteisökoordinaattori.

– Elinvoimatoimialan tehtäväksi otettiin Alajärven elinvoiman sekä terveyden- ja hyvinvoinnin edistäminen. Keräsimme lukuisilla tutkimuksilla aineistoa nykytilasta ja asetimme selkeät parantamiskohteet omaan toimintaan. Yksi selkeä tavoite on ollut vuoropuhelun ja avoimuuden lisääminen yrittäjien ja järjestöjen kesken.

– Kehittämistyö jatkuu edelleen suunnitelmien mukaan usealla rintamalla. Olen iloinen tuloksista mikä vahvistaa meidän olevan oikealla polulla. Tästä miljoonat kiitokset kaikille kaupungin työntekijöille, luottamushenkilöille, Alajärven yrittäjille, yhteisöille ja asukkaille. Tämä on yhteistyötä parhaimmillaan Alajärven elinvoiman eteen.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa