3.1 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Lappajärvelle Maailmakaikkeuden Kuutio – kaikki mukaan suunnitteluun

– Lappajärven kunnanvaltuuston hyväksymän strategian perusteella Lappajärvellä tehdään taas jotain uutta matkailun piiriin – Maailmankaikkeuden Kuutio on suunnitteilla, kertoo Heikki Mäkipää, joka vastaa hankkeen toteuttamisesta.

Hanke toteutetaan yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan Liiton AKKE rahoituksen ja Lappajärven kunnan kanssa.

MAINOS

Mikä on Maailman Kuutio?

Kraatterijärvi Geopark on saanut UNESCO-statuksen vuonna 2024 ja alueelle tarvitaan oma geokulttuurinen keskus, Maailman Kuutio, joka toimii sekä koulutuksellisena että matkailullisena kohteena geoparkin kävijöille.

Keskus sisältöineen on laaja hanke, joka vaatii erilaisia yhteistyökumppaneita toteutuakseen. Se kertoo huikean 13,7 miljardin vuoden tarinan alkuräjähdyksestä nykypäivään.

Maailman Kuutio tuo yhteen paikkaan ympäristökasvatuksen, alueen kulttuurin, geologisen historian tarinallistamisen, geokulttuurin ja geomatkailun palvelupolun. Keskuksessa on kolme pääasiallista osa-aluetta: Geoparkin arktinen keskus, elämyksellinen keskus ja opetuksellinen keskus.

Selvityshankkeen tavoitteena on luoda selvät suunnitelmat edellä mainittujen teemojen mukaisesti yhteistyössä sidosryhmien kanssa.

Hanke kartoittaa ja sitouttaa oleelliset yhteistyökumppanit. Kumppanien kanssa hankkeessa suunnitellaan Maailman Kuution yhteistyötoiminta, joka huomio erilaiset tarpeet ja toiveet.

Toiminnan suunnittelu linkitetään Lappajärven kunnan omana hankintana tekemään rakennussuunnitteluun.

Nyt kaikki mielipiteet julki!

Hanke kartoittaa kyselyllä kaikkien kuntalaisten mielipiteet ja uudet ajatukset Maailman Kuutio hankkeesta. Nettilinkin kautta pääsee vaikuttamaan hankkeeseen nyt, eikä kenenkään tarvitse jälkikäteen harmitella, kun ei osannut avata suutaan oikeaan aikaan.

Napsauttamalla https://form.jotform.com/241343099265055 pääsee esittämään omalla nimellään ajatuksiaan. Kunnianhimoisen hankkeen taakse toivotaan monia uusia ideoita.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät