3.1 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Piä itestäs huolta -messut saivat eläkeläiset liikkeelle Soinissa

Soinissa järjestettiin eläköityneille suunnatut Pia itestäs huolta -messut ja kutsu niihin kuultiin innolla. Kun messutapahtuma avautui, paikalla oli jo yhteistalon täydeltä väkeä näkemässä ja kokemassa tarjontaa.

Messujen järjestäjinä olivat Soinin kunta ja Kuusiolinna Terveys. Messuilla oli esillä erilaisia terveysteemoja, osallistumismahdollisuuksia, tulevaisuuden ennakoimista ja varautumista sekä tietoa olemassa olevista palveluista ja erilaisia testauspisteitä.

MAINOS
Soinin kunnanjohtaja Maija Pihlajamäki ja taannoin kunnan hallintojohtajan virasta eläköitynyt Hannele Hannula vaihtoivat messuilla kuulumisia.

Messut avasi Soinin tuore kunnanjohtaja Maija Pihlajamäki, joka iloitsi siitä että paikalle oli saatu niin paljon eri yhdistysten ja yritysten toimintojen esittelijöitä. Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuun siirryttyä kunnilta hyvinvointialueille kuntien tehtäväksi jäi huolehtia kuntalaisten hyvinvoinnista ja Soini onkin paikka, jossa on hyvä asua, elää ja harrastaa.

– Oletko koskaan miettinyt, millaista elämää haluaisit elää, Pihlajamäki kysyi kuulijoiltaan. – Etenkin me naiset tahdomme huolehtia kaikkien muiden hyvinvoinnista ensin, ja itselle ei jää aikaa.

Hyvinvointikoordinaattori Merja Korpela mittasi messuilla Soinin kunnan osastolla messuvieraiden käden puristusvoimaa.

– Erityisen tärkeää on huolehtia itsestään siinä elämänvaiheessa, kun jää eläkkeelle. Silloin jää vähän tyhjän päälle, kun yhtäkkiä ei enää olekaan työtä ja työkavereita. Silloin on tärkeää, että tilalle tulee mielekästä toimintaa oman hyvinvoinnin tueksi.

Pihlajamäki painotti, että aktiivisena pysyminen kannattaa. Liikunta vaikuttaa myönteisesti mielialaan ja päivittäisestä, pienestäkin itsensä liikuttamisesta on hyötyä. – Lisäksi pitää syödä hyvin ja pitää yhteyttä läheisiinsä. Sosiaaliset verkostot ovat tärkeitä jokaiselle.

– Tee jotain, missä olet hyvä ja lisäksi pidetään huolta toisistamme, näytä läheisillesi että välität heistä!

Pihlajamäki totesikin hyvinvoinnin koostuvan pienistä asioista. Soini on vireä paikka, jossa on mahdollisuus harrastaa ja tavata tuttuja. – Koskaan ei ole myöhäistä aloittaa uutta harrastusta tai saada uusia ystäviä!

Messutarjonnan lisäksi lavalta kuultiin muitakin puheenvuoroja, joita esitti lääkäri ja terveysasiantuntija Ahti Honkola, ajonäöstä puhunut konstaapeli Jaakko Nygård, palopäällikkö Harri Mutka ja asiakasohjauksesta kertonut Jonna Haapa-aho hyvinvointialueelta.

Tuula Jokiaho
sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät