MAINOS

Kahvila Helmi toi erikoiskahvit Alajärvelle!

Kahvila Helmen Anniina, Hilla ja Maria saivat asiantuntevan koulutuksen erikoiskahvien valmistukseen Pauligin kouluttajalta Anneli Kettumäeltä.

Paavolantorilla palveleva Kahvila Helmi on tuonut erikoiskahvien maailman Alajärvelle!

Tarjolla Helmessä on nyt niin kaiken lähtökohtana olevaa Espressoa, Cappuccinoa, Cafe Lattea, Flat Whitea kuin Americanoakin ammattitaidolla valmistettuna.

MAINOS

Kahvila Helmen yrittäjä Hilla Mäkinen kertoo, että erikoiskahvit valikoimiin otettiin pitkän mietinnän jälkeen. Niitä kysellään tasaisesti ja kesän tullen kysyntä vain lisääntyy matkailijoiden myötä.

– Haluamme myös tuoda kahvilakulttuuria Alajärvelle ja koska meillä on täällä tarjolla myös ihanat leivokset, niin mikä sopisi niiden kanssa paremmin nautittavaksi, kuin erikoiskahvit!

Erikoiskahvien valmistaminen ei kuitenkaan ole ihan yksinkertainen juttu ja siksi ennen kahvien laittamista tarjolle käytiin läpi koulutus, jossa Pauligin kouluttaja Anneli Kettumäki opasti hyvän kahvin valmistuksen kädestä pitäen.

Hilla sekä hiljattain Helmessä aloittaneet uudet työntekijät Maria Lahti ja Annina Pohjoiskangas kävivätkin läpi yksityiskohtaisen koulutuksen, jossa ykkösasia oli oppia valmistamaan täydellistä Espressoa!

– Espresso on kaikkien erikoiskahvien pohja, siksi sen valmistaminen oikein on ensiarvoisen tärkeää, Anneli opasti.

Tärkeimmät asiat hyvän kahvin takana ovat raikas vesi ja puhtaus. – Sen perään tulevat hyvä kahvi ja Espresson valmistaminen ammattitaidolla.

Anneli kertoo, että Helmessä on käytössä maultaan pehmeä espressolaatu, joka sopii kaikille. Sen maku hurmaa usein nekin, jotka eivät muuten niin kahvista välitä. Tästä syystä helmen erikoiskahveja kannattaakin käydä testaamassa, vaikka kahvinjuonti ei muuten kuuluisi tapoihin.

Tuula JokiahoMAINOS
Exit mobile version