12.6 C
Alajärvi
maanantai 17.6.2024
MAINOS

Vimpelin Lakeaharjun kuntoportaat tavoittelevat Suomen suosituimpien statusta!

Vimpelin Lakeaharjun kuntoportaat ja Seinäjoen Jouppilanvuoren elämysportaat edustavat Etelä-Pohjanmaata valtakunnallisessa kuntoporraskisassa.

EU:n maaseuturahoitus haastaa kaikki nousemaan kuntoportaita tulevan kesän aikana. Osallistumalla voit auttaa oman alueesi kuntoportaat valtakunnallisen kilpailun voittoon – ja samalla saat roppakaupalla terveyshyötyjä.

MAINOS

Tässä valtakunnallisessa kuntoporraskilpailussa selvitetään, mitkä ovat suosituimmat EU:n maaseuturahoitusta saaneet kuntoportaat Suomessa. Mukana kilpailussa on 18 kuntoportaat eri puolilta Suomea, joille rahoitusta on myönnetty paikallisten Leader-ryhmien tai ELY-keskuksen kautta.

Portaissa on kesän ajan kävijälaskurit ja voiton nappaavat ne portaat, joita on noustu eniten syyskuun loppuun mennessä.

Etelä-Pohjanmaan pisimmät kuntoportaat löytyvät Vimpelin Lakeaharjulta

Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseuran talkoilla 2019 rakentamat Lakeaharjunportaat nousevat 380 metriä laskettelurinteen reunaa kohti Lakeaharjun huippua. Pitkät noin 500 askelmaa sisältävät portaat eivät kuitenkaan ole tarkoitettu vain tosiurheilijoille.

Portaita voi valloittaa vähän kerrallaan, ja sekä ylhäällä että puolivälissä oleville tasanteille tehdyille levähdyspenkeille voi pysähtyä keräämään voimia ja ihailemaan maisemia. Kuntoportaat sopivatkin kaiken kuntoisille, ja jokainen treenaa niissä oman kuntotasonsa mukaisesti. 

– Etelä-Pohjanmaan pisimmiltä portailta on upeat maisemat Lappajärvelle. Suosittelen kohdetta varsinkin kesällä matkustaville jo maisemien takia. Kuntoportailla on hyvä verrytellä autossa puutuneita jalkoja, toteaa Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseuran puheenjohtaja Heikki Salmela

Kesäisin kuntoportailla järjestetään myös porrasjuoksun SM-kisat. Kävijöitä on ympäri Suomen, mutta suurin vaikutus portailla on luultavasti vimpeliläisten kuntoiluintoon. Kuinka monta kertaa sinä ehtisit käydä kiipeämässä Lakeaharjun huipulle kuntoporraskampanjan aikana?

Kisan avajaiset ovat Lakeaharjulle 30.5. kello 18. Paikalla ovat kyläseuran edustajien lisäksi Vimpelin kunnan nuoriso- ja liikuntaohjaaja Karoliina Joohs, joka pitää innokkaille ilmaisen kuntoporras treenin.

Joupiskalla kuntoporraskilpailu avataan keskiviikkona 5.6. kello 10.30 Lakeuden Elämysliikunnan talkoiden yhteydessä.

Osa Toimintakykyinen maa ja kansa -kampanjaa

Suomen maaseutuverkoston järjestämä kuntoporraskilpailu on mukana Toimintakykyinen maa ja kansa -kampanjassa, joka lanseerattiin Urheilugaalassa tammikuussa 2024.

Olympiakomitean luotsaamassa kampanjassa on tavoitteena rakentaa koko kansakunnan yhteinen ilmiö, jolla saadaan ihmisten liikkuminen ja toimintakyky Suomen vahvuudeksi. Tällä hetkellä suomalaisten liikkumattomuus maksaa yhteiskunnalle noin 4,7 miljardia euroa vuodessa. 

Kuntoportaiden nousu on hyvä tapa vahvistaa omaa kuntoaan ja toimintakykyään. On laskettu, että 50 päivittäistä porrasaskelmaa voi laskea sydän- ja verisuonitautien ja jopa sydänkohtauksen riskiä 20 prosentilla.

Samalla kuntoportaissa saa raitista ulkoilmaa ja pääsee ihailemaan upeita maaseudun maisemia. Kilpailussa mukana olevat kuntoportaat ovat kaikkien vapaassa ja maksuttomassa käytössä. MAINOS

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät