Ankkureille vierastuplasta voitto ja häviö

Petteri Kortelainen oli hyvässä lyöntivireessä iskien Hyvinkäällä ja Imatralla yhteensä 7 juoksua. Kuva: Ville Vuorinen.
Mainos[adrotate banner="3"]

Ankkurit kävi pelaamassa kauden toisen vierastuplan, kun sunnuntaina matkattiin Hyvinkäälle ja maanantaina matka jatkui Imatran vieraaksi. Hyvinkää oli sunnuntaina parempi kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Imatralta Ankkurit nappasi voiton ja kaksi pistettä matkaan!

Hyvinkää sunnuntaina parempi

Ottelun ensimmäisessä vuorossa molemmille joukkueille syntyi pari kotiutuspaikkaa. Kotiutusyritykset jäivät kuitenkin heikoiksi ja toiseen vuoroon siirryttiin 0-0 lukemissa.

Toisen vuoron aloittavalla Ankkurit onnistui kakkoskärjellä rakentamaan kahden palon ajotilanteen ja Petteri Kortelainen iski ottelun avausjuoksut. Ensimmäisellä lyönnillä Kortelainen kotiutti komealla välilyönnillä Pyry Alasen ja seuraava lyönti kakkosluukusta meni puolittain läpi, millä Viljo Sillanpää ja Ville Keltikangas ehtivät kotiin.

Tahkon toinen sisävuoro oli heikkoa ja tilanteet jäi nolliin ja taululla oli vuoron jälkeen Ankkurien johtolukemat 0-3.

Kolmannessa vuorossa Ankkurit onnistui hyvin tilanteiden rakentelussa ja iskivät kaksi juoksua taululle. Ensimmäisestä lyödystä vastasi Tuukka Etula näpillä, millä kotiin juoksi Atte Kuosmanen. Kortelainen iski seuraavana lyöjänä Ankkurit 0-5 johtoasemaan kotiuttaessa Elmeri Koivusalmen.

Tahko onnistui kolmannessa vuorossa avaamaan ottelun juoksutilinsä, kun Valentin Ikonen kavensi tilanteeksi 1-5 kotiuttamalla Teemu Nurmion.

Ratkaisevan vuoron aloittavalla Ankkurien hyvä sisäpeli jatkui ja he iskivät kaksi juoksua, kun Juho Ihamäki sekä Ville Keltikangas onnistuivat kotiutuksissa. Tahkon neljäs sisävuoro oli heikkoa ja Ankkurit vei jakson selkein 1-7 lukemin.

Toisen jakson sisältä aloittava Tahko onnistui avaamaan jakson juoksutilin, kun Santtu Patova puhkaisi kakkossauman ja Kaapo Kalmarilla oli helppo työ tuoda juoksu. Ankkurit onnistui omalla vuorollaan, kun Juho Ihamäki löi takaa pallon läpi ja Pyry Alanen juoksi kotiin.

Jakson toisessa vuorossa Tahko sai yhden kotiutuspaikan, mutta he eivät onnistuneet johtojuoksun tekemisessä. Ankkurien jakson toinen sisävuoro oli heikkoa ja kolmanteen vuoroon lähdettiin 1-1 lukemissa.

Kolmannessa vuorossa Tahko onnistui aloittavalla sisävuorolla siirtymään 2-1 johtoon Juha Niemen lyönnillä, millä Atte Kontio juoksi kotiin. Ankkurien osalta kolmas sisävuoro jäi heikoksi ja tilanteita ei syntynyt.

Jakson ratkaisevassa vuorossa sisäpeli kuivui molemmilta joukkueilta lähes nopeammin ennen kuin ehti edes alkaa ja Tahko vei jakson niukasti lukemin 2-1.

Kotiutuslyöntikilpailun aloittavalla Ankkurit onnistui kerran Juho Ihamäen lyönnillä. Tahkolle onnistumisia tasoittavalla vuorolla tuli kaksi Santtu Patovan ja Juha Niemen lyönneillä. Tahko vei ottelun voiton jaksoin 2-1 (1-7, 2-1, 2-1k).

Voitto ja kaksi pistettä matkaan Imatralta

Imatraa vastaan ottelu alkoi Ankkurien sisävuorolla. Tilanteet Ankkurien osalta jäi nolliin, mutta Imatra onnistui rakentamaan heti kärjestä palottoman ajotilanteen ja he iskivät kaksi juoksua Mikko Kososen ja Ville-Veikko Ollin lyönneillä.

Toisessa vuorossa Ankkurit onnistui avaamaan ottelun juoksutilinsä, kun Petteri Kortelainen kotiutti pussarilla Viljo Sillanpään. Imatran jäi omalla vuorollaan tilanteitta, joten tilanne kahden vuoron jälkeen oli kotijoukkueen eduksi juoksuin 2-1.

Kolmannen vuoron aloittavalla Ankkurit onnistui loistavasti. Ville Keltikangas iski pelkässä kakkostilanteessa pallon kolmospuolelta maisemiin, millä Nestori Yli-Sissala juoksi kotiin ja Keltikangas itse juoksi Superpesisuransa ensimmäisen kunnarin.

Petteri Kortelainen kotiutti jatkotilanteessa Keltikankaan tuplajuoksun arvoisesti ja tilanne taululla oli 2-4 Ankkurien hyväksi. Jakson ratkaiseva vuoro alkoi samoissa lukemissa, kun Imatra jäi kolmannessa vuorossa nollille.

Jakson ratkaiseva vuoro oli molemmilta joukkueelta heikkoa sisäpeliä ja etenijöitä ei nähty edes kakkospesällä. Ankkurit vei jakson lukemin 2-4.

Toisen jakson ensimmäisessä vuorossa joukkueiden sisäpeli oli takkuista ja juoksuja ei nähty. Jakson toisessa vuorossa Imatra sai ensimmäiset tilanteet, mutta Ankkurien takatilannepuolustaminen lukkari Elmeri Iivosen johdolla kesti ja juoksuja ei nähty. Ankkurit onnistui toisessa vuorossa siirtymään 0-1 johtoasemaan, kun Kortelainen iski kolmospuolen kumuralla Nestori Yli-Sissalan kotiin.

Jakson kolmannen aloittavalla sisävuorolla Imatra sai palottoman ajon päälle ja onnistui tasoittamaan tilanteeksi 1-1 Miika Riikosen kotiutuksella. 1-1 tilanne myös säilyi kolmannen vuoron jälkeen, kun Ankkureille ei onnistumisia tullut.

Ratkaisevassa vuorossa molemmat joukkueet jäi juoksuitta ja voitto ottelusta kirjattiin Ankkureille jaksoin 0-1 (2-4, 1-1).