Joensuu haki pisteet

Elmeri Iivonen otti yleisön haltuun. Kuva Jani Vuorela.
Mainos[adrotate banner="3"]

Joensuun Maila kävi vierailulla Kitrolla torstaina. Ensimmäisellä jaksolla Joensuu jätti Ankkurit nollille. Toisella jaksolla tiukka vääntö kääntyi tasapeliin. Ottelu merkattiin Joensuun voittoon jaksoin 0-1 (0-4, 4-4).

Ottelun ensimmäisessä vuorossa Ankkurit ei onnistunut juoksujen teossa, vaikka pari paikkaa syntyi.  Myös Joensuu sai ensimmäisessä vuorossa tilanteita, mutta takatilannepuolustaminen Ankkureilla kesti ja 0-0 säilyi taululla.

Toisessa vuorossa Ankkurien ykköskärki rakensi palottoman ajotilanteen, mutta tilanne kuivui nopeasti kolmeen paloon. Joensuu onnistui toisessa vuorossa avaamaan ottelun juoksutilin Juho Toivolan lyönnillä.

Kolmannessa vuorossa Ankkurit jäi ilman tilanteita, mutta Joensuu rakensi niitä useamman ja siirtyi 0-4 johtoon, kun Juho Toivola, Joosua Rättö sekä Henri Litmanen onnistuivat kotiutuksissa.  Samat lukemat pysyivät myös jakson ratkaisevan vuoron jälkeen taululla, kun Ankkureilla ei tilanteiden rakentelu onnistunut.

Toisen jakson aloittavalla sisävuorolla Joensuu rakensi mukavasti tilanteita, mutta Ankkurien takatilannepuolustaminen kesti. Ankkurit sai omalla sisävuorollaan yhden paikan Petteri Kortelaiselle, mutta yrityksestä tuli niukka palo kotoon.

Joensuun jakson toinen sisävuoro jatkui samalla kaavalla kuin ensimmäinen. Tilanteita rakentui, mutta Ankkurit puolusti hyvin. Ankkurit onnistui lyömään toisessa vuorossa jakson ja koko ottelun ensimmäisen juoksunsa, kun Joona Peltokangas loistavalla varrella kotiutti Tuukka Etulan.

Joensuu oli kolmannessa vuorossa lähellä juoksun teossa, mutta erittäin tiukka pesäkilpa kääntyi Ankkurien eduksi, mistä Joensuun pelaajat purnasivat tuomareille. Ankkurit sen sijaan onnistui lisäämään johtoaan vuorossa lukemiin 2-0 Petteri Kortelaisen kotiuttaessa kumuralla Ville Keltikankaan.

Jakson ratkaisevassa vuorossa Joensuu onnistui loistavasti iskien peräti neljä juoksua Henri Litmasen, Juho Toivolan, Joosua Rätön ja Kasperi Hämäläisen lyönneillä. Ankkurit sai tasoittavalla vuorolla hyvän paineen ja iski kaksi juoksua, kun Elmeri Koivusalmi ja Juho Ihamäki onnistuivat kotiutuksissa.

Tämä ei kuitenkaan riittänyt vaan jakso tasattiin lukemin 4-4. Koko ottelu merkittiin Joensuulle jaksovoitoin 0-1 (0-4, 4-4).

Edellinen artikkeliAvoimet kylät kutsuvat
Seuraava artikkeliMiia Koivulampi on matkalla kohti sarjakuvapiirtäjän ja kuvittajan ammattia