Jesse Salmenautio ensi kertaa Le Mansin radalla – ”Tärkeintä on ajaa ehjä kisa”

Jesse Salmenautio lähtee Le Mansin nopealle radalle allaan 620-hevosvoimainen Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo 2. Kuva: Iron Lynx.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärveläinen kilpa-autoilija Jesse Salmenautio jatkaa Lamborghini Super Trofeo Europe -sarjan kauttaan tällä viikolla Ranskan Le Mansissa. Super Trofeo Europe -sarjan kolmas osakilpailu ajetaan samassa yhteydessä maailman toiseksi suurimman autourheilutapahtuman, Le Mansin 24 tunnin ajojen, kanssa.

Luvassa on paljon uuden oppimista Iron Lynx -tallissa ajavalle 22-vuotiaalle Salmenautiolle, jolle kilpailu 13,6-kilometrisellä Circuit de la Sarthen radalla on uran ensimmäinen.

MAINOS

– Odotan mielenkiinnolla kilpailua, en ole ennen ajanut Le Mansissa. Rata on todella pitkä ja se sisältää monta pitkää suoraa, josta syystä ajetaan mahdollisimman pienellä aerodynamiikalla. Tästä syystä erityisesti radan lopun nopeat Porsche-mutkat tulevat olemaan haastavia kun autoa maahan painavaa downforcea on vähemmän. Meillä on myös ainoastaan yksi 45 minuutin vapaa harjoitus, joka jaetaan kahden kuskin kesken, ja pääsemme harjoittelemaan vain 2-3 nopeaa kierrosta ennen aika-ajoa, Salmenautio taustoittaa.

Jesse Salmenautio (oikealla) juhli uransa ensimmäistä Super Trofeo -luokan podiumia viime osakilpailussa Belgian Spassa. Kuva: Iron Lynx. 

Lyhyemmän harjoitusajan paikkaamiseksi Salmenautio on käynyt Seinäjoella Crazy Finn Academyn maailmanluokan simulaattorissa harjoittelemassa rataprofiilia sekä valmistautumassa tulevaan kilpailuun. Tavoitteena alajärveläisellä on ensisijaisesti maksimoida sarjapisteet.

– Rata sekä oma ja tiimikaverin vauhti suhteessa muihin on kysymysmerkki, joten konkreettista tavoitetta on vaikea asettaa. Tottakai olisi kiva parantaa viime kilpailun kolmossijaa, se olisi aina steppi eteenpäin. Lähtökohtaisesti tärkeintä on kuitenkin ajaa ehjä kisa ja kerätä maksimipisteet kotiin. Viikonloppu on varmasti todella erityinen kokemus, ja olen kiitollinen, että voin olla mukana näin isossa ja perinteikkäässä tapahtumassa, Salmenautio päättää.  

Lamborghini Super Trofeo Europen kilpailuiden livelähetykset esitetään Lamborghini Squadra Corsen YouTube -kanavalla.

Aikataulu – Lamborghini Super Trofeo Europe Le Mans

Keskiviikko 12.6.

10:30 – 11:15     Vapaat harjoitukset

17:30 – 18:15     Aika-ajot

Torstai 13.6.

13:15 – 14:00     Kilpailu 1

Lauantai 15.6.

09:15 – 10:00     Kilpailu 2

Lamborghini Super Trofeo Europen pistetilanne 2/6 osakilpailua:

1. Amaury Bonduel (FRA)                                            47,5

2. Largim Ali (DEN) & Oliver Söderström (SWE)     38

3. Leonardo Cagliono (ITA) & Enzo Gerazi (ITA)      23

6. Jesse Salmenautio & Giorgio Amati (ITA)         18,5

MAINOS
Edellinen artikkeliHyvinvointialue aloittaa koko henkilöstön YT-menettelyn elokuussa
Seuraava artikkeliJärviseudun intohimoisinta jalkapalloa