Jesse Salmenaution Le Mansin kisamatka typistyi kilpakumppanin töytäisyn ja kilpailun perumisen seurauksena

Jesse Salmenautio ajoi kuuluisalla Le Mansin radalla ensimmäistä kertaa. Kuva: Iron Lynx.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärveläisen kilpa-autoilijan Jesse Salmenaution kilpailumatka Ranskan Le Mansiin kaventui puoleen, kun suunnitellusta kahdesta kilpailulähdöstä ajettiin vain yksi. Iron Lynx -tiimissä Lamborghini Super Trofeo Europe -sarjassa kilpailevan Salmenaution viikonlopun avauslähtö päättyi niin ikään epäonnisesti, kun 22-vuotias kuljettaja joutui kilpakumppanin töytäisyn seurauksena keskeyttämään.

– Sain hyvän lähdön, mutta alun Dunlop-shikaanissa pari autoa pääsi ohitse, toinen ajamalla shikaanin suoraksi. Saatiin oma lähtöpaikka takaisin ohittamalla molemmat autot Mulsannen suoralla. Oltiin tulossa radan toisen puoliskon Indianapolis-mutkaan, mutta kaksi sijaa meidän takana ollut kilpakumppani lähti hakemaan ohitusta, eikä saanut autoa pysähtymään ja osui meidän takakulmaan, jonka seurauksena auto pyörähti hiekalle ja jäi sinne, Salmenautio kertasi ykköslähdön tapahtumia.

MAINOS

Salmenautio oli kovassa vauhdissa avauslähdössä, ja eväät menestykseen olivat olemassa perinteikkäällä radalla.

– Meillä oli todella hyvä vauhti, saatiin säädettyä autoa kulkemaan suoralla hyvin ja ohitettiin avauskierroksella kaksi autoa yhdellä sektorilla. Oltaisiin haastettu vähintään podiumista, ehkä jopa voitosta. Tiimikaveri, joka lähti sijalta 14, oli neljäs jääden vain pari sekuntia podiumista. Mutta näitä on kiva jossitella jälkeenpäin, tänä viikonloppuna ei voitu vaikuttaa mitenkään kummankaan lähdön lopputulokseen, Salmenautio harmitteli.

Lauantaille suunniteltu toinen lähtö jouduttiin perumaan turvallisuussyistä. Avauslähdössä nähtiin useita rengasrikkoja, eikä riskejä haluttu ottaa.

– Tieto peruuntumisesta tuli aamulla ennen kilpailua. Meidän sarjan osalta viikonloppu oli pienoinen farssi, jotkut kuljettajat eivät päässeet ajamaan montaakaan kierrosta. Muutoin tapahtuma oli huikea, tyylikkäästi ja isolla rahalla rakennettu tapahtuma jossa nähtävää oli paljon. Rata oli huikea ja yllättävän hauska ajaa. Tykkäsin kovasti, kun vaan oltaisiin päästy ajamaan enemmän, Salmenautio avasi.

Lamborghini Super Trofeo Europe -kausi jatkuu Saksan Nurburgringillä 26.-28.7. 

MAINOS
Edellinen artikkeliTurpeen korvaamista biopohjaisilla materiaaleilla tutkitaan Järviseudun ammatti-instituutissa
Seuraava artikkeliPakkausjätemäärät lähes tuplaantuvat kesäisin