Pakkausjätemäärät lähes tuplaantuvat kesäisin

Muovin lajittelusta ei kannata pitää kesälomaa.
Mainos[adrotate banner="3"]

Kesä tuo roiman kasvun pakkausjätemääriin myös Rinki-ekopisteillä. Eniten kierrätettäväksi kerätyn pakkausjätteen määrä kasvaa kesäisin suosituilla mökkipaikkakunnilla.

– Rinki lisää ekopisteiden tyhjennyksiä myös tänä kesänä mökkipaikkakunnilla. Ringin verkkosivujen ekopistehakukoneesta voit tarkistaa ekopisteesi seuraavan tyhjennysajan, vinkkaa Rinki-ekopisteistä vastaava operatiivinen johtaja Marko Turunen.

MAINOS

Turunen muistuttaa, että täpötäyden ekopisteen voi myös välttää säilyttämällä pakkausjätettä mökillä pari päivää ruuhka-aikojen, kuten juhannuksen jälkeen.

Kesän helpot lajitteluvinkit

1. Käytetty pakkaus lajitellaan aina pakkauksen päämateriaalin mukaan. Pakkauksissa on monesti useampia materiaaleja. Esimerkiksi kahvipaketit ja sipsipussit ovat tyypillisesti enimmäkseen muovia. Laita ne siis muovipakkauskeräykseen.  

2. Muista lajitella muovipakkaukset. Puhdistukseksi riittää pakkauksen huolellinen tyhjentäminen, puhtaaksi pyyhkiminen tai huuhtelu viileällä vedellä. Riittävä puhtaustaso on silloin, kun pakkaus ei ala haista ennen kierrätykseen viemistä.

3. Litistä kartonkipakkaus: Kartonkien litistäminen on tärkeää etenkin silloin, kun pakkausjätettä syntyy paljon. Kun kartongit litistetään, on keräysastioiden tyhjennyskertojen määrä mahdollista jopa puolittaa. Suuret kartonkipakkaukset, kuten puutarhakalusteiden pahvilaatikot voi myös repiä pienempiin osiin, jotta ne mahtuvat kartonginkeräysastian suusta helpommin sisään.

4. Tee arjen ekoteko: Lajittelemalla annat pakkaukselle uuden elämän. Esimerkiksi alumiinin valmistus on ilmastolle hyvin kuormittavaa, mutta grillivuoat lajittelemalla voi alumiini kiertää lähes ikuisesti. 

5. Vie pakkauskeräykseen vain pakkausjätettä. Kaikki kesällä syntyvä jäte ei kuulu Rinki-ekopisteelle. Esimerkiksi rikkinäiset pihakalusteet tai spray-hyttysmyrkkypullot tulee kierrättää oman kunnan ohjeistuksen mukaan.

Lajittelutärpit mökkiläiselle

Tarkista lähin Rinki-ekopiste osoitteesta Lähin keräyspiste – Rinkiin.fi

Hyödynnä maksuttomia Rinki-ekopisteitä kauppareissusi yhteydessä. Vältyt vaivalta ja ylimääräiseltä autoilulta.  

Tee mökille lajittelupiste. Aseta se helposti saataville, jotta kaikilla on mahdollisuus lajitella pakkausjätteet vaivattomasti.

MAINOS
Edellinen artikkeliJesse Salmenaution Le Mansin kisamatka typistyi kilpakumppanin töytäisyn ja kilpailun perumisen seurauksena
Seuraava artikkeliVärien ilotulitusta graffitityöpajassa Vimpelissä