Jyskeen yleisurheilukoulu laittaa muksut liikkeelle

Silja ja Saga Kurunmäki ohjaamassa lapsia yleisurheilukoulussa Lehtimäellä Rannan kentällä. Yu-koulu huipentuu kesän kaikille avoimiin Ränkikisoihin.
Mainos[adrotate banner="3"]

Lehtimäen Jyskeen perinteinen lasten yleisurheilukoulu on vallannut Rannan kentän tänäkin kesänä. Kenttä kaikuu riemukkaasta kisailusta ja liikunnasta nauttimisesta yhdessä kavereiden kanssa!

– Yleisurheilukoululla on jo pitkät perinteet Lehtimäellä, muistan itse olleeni mukana siinä lapsena joskus 2000-luvun alussa. Voidaankin sanoa, että Jyskeen yleisurheilukoulu on liikuttanut lapsia jo vuosikymmeniä, Jyskeen yleisurheilujaoston puheenjohtaja Hanna Kaarento summaa.

MAINOS

Yleisurheilukoulua ohjaavat Saga Kurunmäki, Silja Kurunmäki sekä Kristiina Joensuu.

Yleisurheilukoulun suosio on vankka, sillä lapsia on tänä kesänä ollut siinä mukana viime vuoteen verrattuna paljon enemmän. Ensimmäisellä kokoontumiskerralla osallistujia oli 19 ja toisella 16.

– Mukana on lapsia myös muualta kuin Lehtimäeltä, sillä esimerkiksi lomalaiset ja isovanhempien luona kesälomaa viettävät lapset ovat löytäneet urheilukoulun. Se on hienoa, että lapsia on niin paljon mukana.

Yleisurheilukoulussa tutustutaan ja harjoitellaan leikin varjolla eri lajeja. Leikkejä ja yhdessä pelaamistakaan ei unohdeta. Tärkeintä kaikessa on liikkumisen ilo. Kokoontumisissa käydään läpi lähes kaikki yleisurheilulajit seiväshyppyä ja pitkän matkan juoksua lukuun ottamatta.

Minitkin liikkumaan!

Ensimmäistä kertaa yleisurheilukoulun historiassa mukana on myös miniurheilukoulu, joka on tarkoitettu 0-4-vuotiaille lapsille.

– Ajatus miniurheilukoulun järjestämisestä tuli vanhemmilta, jotka kertoivat pienempien lasten olevan kentän laidalla mukana, kun isommat osallistuvat yleisurheilukouluun, Kaarento kertoo.

– Päätimme siksi huomioida myös nämä pienimmät. Heille on järjestetty temppurata, jolla pienet voivat leikkiä vanhempiensa kanssa.

Mukana toiminnassa on ollut kymmenkunta miniurheilukouluikäistä lasta. – Toivomme, että mieli ja osallistujamäärä pysyisivät hyvänä läpi kesän. On hienoa, että osallistutaan, kun toimintaa järjestetään. Tälle vuodelle olemme saaneet uusia välineitäkin mm. temppuradalle.

Ränkikisat huipennuksena

Yleisurheilukoulu järjestetään tänä kesänä kuusi kertaa ja viimeisellä kerralla luvassa on kilpailut, jotka järjestetään kaikille avoimien Ränkikisojen yhteydessä maanantaina 8. heinäkuuta kello 18 alkaen Rannan kentällä.

Jyskeen Ränkikisat järjestettiin ensimmäisen kerran viime kesänä ja ne keräävät paljon liikkuvaa väkeä Rannan kentälle. Muiden kilpailujen ohella kilpailussa valitaan Lehtimäen urheilullisin kylä.

Kaikkiin Jyskeen tapahtumiin voi vapaasti osallistua paikkakunnasta tai jäsenyydestä riippumatta, mutta toki Jyskeessä toivotaan mahdollisimman monen maksavan jäsenmaksun ja siten turvaavan monipuolisen toiminnan jatkon myös tulevaisuudessa.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliKansainvälinen suurtapahtuma kokoaa Jehovan todistajat Helsinkiin
Seuraava artikkeliMeijän kotiseutu -projekti tuo nuorten pyörittämät kulttuurikahvilat Alajärvelle ja Lehtimäelle