Meijän kotiseutu -projekti tuo nuorten pyörittämät kulttuurikahvilat Alajärvelle ja Lehtimäelle

Marjut Mässbacka ja Mari Kaunisto ottivat varaslähdön juhannuksen jälkeen Villa Väinölässä avautuvaan Kulttuurikahvila Kropsuun, ja istahtivat kahville tulevan kahvilan tiloihin. Kahvila tullaan sisustamaan viihtyisäksi ja sinne voi poiketa iltapäiväkahveille heinäkuussa vaikka joka päivä tiistaista lauantaihin.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven 4H-yhdistys on viime vuonna saanut Etelä-Pohjanmaan Kulttuurirahastolta 12000 euron apurahan Meijän kotiseutu -projektiin. Projekti toteutetaan tämän kesän ja syksyn aikana.

Projekti tulee työllistämään paikallisia nuoria kulttuurikahvilatyöhön ja kahvilan yhteydessä järjestettäviin teematapahtumiin.

MAINOS

Kulttuurikahvilatoimintaa on luvassa Alajärvellä Villa Väinölässä ja Lehtimäellä vuoroin kotiseutumuseolla sekä kotiseututalolla. Meijän kotiseutu -tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Niiden tavoitteena on lisätä perinne- ja kotiseututietoutta, kulttuuritarjontaa, vuorovaikutusta, osallisuutta ja aktiivisuutta.

Alajärven 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Mari Kaunisto ja Villa Väinölän museosihteeri Marjut Mässbacka kertovat, että Villa Väinölässä kulttuurikahvila aukeaa juhannuksen jälkeen ja avajaisia vietetään tiistaina 25.6.

Villa Väinölän Kulttuurikahvila Kropsusta on saatavilla ihanaa, tuoksuvaa ja makeaa kropsua!

Villa Väinölän kahvilan nimeksi tulee Kulttuurikahvila Kropsu ja arvatenkin siellä on kahvin kanssa tarjolla tuoretta kropsua erilaisin makein täyttein! Luvassa on niin perinteisiä täytteitä kuin uudenlaistakin twistiä, joten kannattaa lähteä maistelemaan!

Kulttuurikahvila Kropsu on avoinna heinäkuun loppuun saakka tiistaista lauantaihin kello 12-16. Kahvilaan työllistetään neljä nuora, joista aina kaksi kerrallaan ovat työvuorossa huolehtien kahvilan toiminnasta alusta loppuun saakka! Kulttuurikahvila tulee olemana avoinna myös Aalto-viikolla.

Lehtimäellä puolestaan avautuu yhteistyössä Lehtimäki Seuran kanssa Kulttuurikahvila kardemumma ja sen tarjontaa leimaakin vahvasti kardemumman maku kaikessa palan painikkeessa!

Lehtimäellä kulttuurikahvila on museon yhteydessä avoinna niin, että myös museo on aina samaan aikaan avoinna ja siellä museota esittelemässä on 4H:n kautta palkattu nuori, kun taas toinen nuori pitää avoinna kahvilaa.

Kotiseututalolla kahvila on avoinna ajatuksella, että näkötorniin tutustumassa käyvä väki voi samalla poiketa myös kotiseututalon pihapiiriin kahville. Myös museon perinnepäivän aikana on tarkoitus pitää avoinna myös kulttuurikahvilaa.

Kahvila on avoinna ainakin Ränkiviikolla ja sen jälkeisellä viikolla.

Idea kulttuurikahviloista on syntynyt jo vuosia sitten, kun tuolloin Villa Väinölän toimintaa pyörittänyt Päivi Haapaniemi ja 4H-toiminnanjohtajana työskennellyt Krista Savola olivat asiaa ideoineet. Avainasia hankkeessa on nuorten tekemä kotiseututyö ja kulttuurikahviloiden pyörittäminen.

Myös erilaiset tapahtumat kuuluvat kahvilantoimintaan ja tavoitteena on saada mukaan mm. paikallisia kirjailijoita kertomaan teoksistaan.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliJyskeen yleisurheilukoulu laittaa muksut liikkeelle
Seuraava artikkeliMusiikkiopiston ja kansalaisopiston rehtorin virat yhdistyvät Alajärvellä