Musiikkiopiston ja kansalaisopiston rehtorin virat yhdistyvät Alajärvellä

Kansalaisopiston rehtorin virkanimike muutetaan 1.8. lukien kansalaisopiston ja musiikkiopiston rehtorin viraksi ja musiikkiopiston rehtorin virka lakkautetaan 31.7.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan kansalaisopiston ja musiikkiopiston organisaatiomuutoksen 1.8. alkaen. Kansalaisopiston rehtorin virkanimike muutetaan 1.8. lukien kansalaisopiston ja musiikkiopiston rehtorin viraksi ja musiikkiopiston rehtorin virka lakkautetaan 31.7.

Hyväksyttiin palvelusopimusluonnos Kraatterijärven Geoparkin hallinnoinnista ja siihen liittyvän 27 prosentin osuuden elinkustannusindeksiin sidotuista kokonaiskustannuksista, 34560 euroa.

MAINOS

Päätös on ehdollinen ja edellyttää, että sopimuksen muut osapuolet; JPYP, Kraatterijärvi Geopark ry, Lappajärven, Vimpelin ja Evijärven kunnat hyväksyvät sopimuksen omalta osaltaan.

Myönnettiin 17000 euron lisämääräraha kuluvan vuoden investointiosaan Paavolan koulun aidan uusintaan. Kyseessä on Paavolan koulua teiden suuntaisesti kiertävä vanha 80-luvulla asennettu aita. Aitaa on vuosien aikana paikkailtu, mutta nyt aita on paikoin niin heikossa kunnossa, joten korjaaminen ei ole enää kannattavaa.

Aitaa uusitaan Hirsikankaantien ja Koivutien osuudet, ja asiaa tarkastellaan myöhemmin uuden Paavolan koulun rakentamisen takia. Nyt uusittava aita ei ole uuden koulun rakennusalueella.

Valtuusto päätti, että kaupungin omistamien sote-kiinteistöjen yhtiöittämisestä tehdään selvitys ja yhtiöittämisselvitykseen myönnettiin 40000 euron lisämääräraha. Selvityksessä tulee esittää laskelmat sote-kiinteistöjen yhtiöittämisen taloudellisista edellytyksistä sekä mahdollisista muista kaupungin vuokraamien tilojen yhtiöittämisestä.

Lisäksi tulee selvittää, miten yhtiöitettäviä kiinteistöjä koskevat tukipalvelut järjestetään ja laatia yhtiön perustamista koskevat asiakirjat. Selvityksen hankinta kilpailutetaan hankintalain ja kaupungin hankintaohjeen mukaisesti.

Valtuusto käsitteli myös kaikkiaan yli 20 kuntalais- ja valtuustoaloitteen nykytilan.

Kokouksen lopussa kuultiin uusi valtuustoaloite, jonka tekivät Antti-Kalle Levijoki ja kaikki keskustan valtuustoryhmän jäsenet sekä Pentti Joensuu, Aino Kanervikkoaho-Kataja, Sampo Latvala, Jukka Pekka Matintupa, Heikki Honko, Jari Hämeenniemi, Orvo Kantonen, Jukka Pekka Finnilä, Jaana Koivukoski, Jari Mäenpää, Raimo Vistbacka, Jorma Saarela ja Anne Matokangas.

Aloitteessa perätään avoimutta kaupungin työpaikkojen täyttöön ja vaaditaan, että kaupungin avoimeksi tulevat työpaikat tulee laittaa avoimeen hakuun niin, että kaikki voivat hakea niitä samalta viivalta.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliMeijän kotiseutu -projekti tuo nuorten pyörittämät kulttuurikahvilat Alajärvelle ja Lehtimäelle
Seuraava artikkeliPostin toiminta uhkaa lopettaa kymmenien ilmaisjakelulehtien toiminnan maaseudulla