Katajalahden venesataman uudistushanke valmis

Uudistetun venesataman ympäristössä on nyt viihtyisää poiketa ja oman veneen puutteessa vaikka lähteä soutelemaan yleisöveneellä!
Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Katajalahden venesatamaa on uudistettu mittavalla hankkeella Aisaparin tuella monin tavoin Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseuran toimesta.

Vanhat venepuomit on uusittu, koska vanhat olivat pahoin vääntyneet. Isoille veneille rakennettiin lisää ns. kylkipaikkoja, koska niille oli ennestään vain pari paikkaa ja isoja veneitä tuntuu olevan enenevässä määrin.

MAINOS

Satamaan tehtiin myös vieraspaikka ja samalla rakennettiin kalastajille oma laiturinsa.

Venesatama on ollut onkijoiden suosiossa aikaisemminkin ja heille rakennettiin pitkä lankkulaituri, josta on hyvä onkia ja virvelöidä. Laiturin päähän asennettiin uimareita varten portaat, sillä siinä on reilusti vettä ja helppo piipahtaa uimassa.

Vimpelin Katajalahden venesataman alueella on nyt myös kioski, jota pidetään auki päivittäin kello 10-20.

Kyläseura suunnitteli alueella vessaa monta vuotta, mutta aina kun kyseltiin, kuka tyhjentää alustan, asia raukesi. Niinpä satamaan rakennettiin nyt vesivessa, josta jätevedet menevät suoraan kunnan viemäriverkostoon.

Satamaan hankittiin myös soutuvene yleisökäyttöön ja sitä voi vuokrata pientä korvausta vastaan.

Venesatama on ollut jo aikaisemmin karavaanareiden mieluisa pysähdyspaikka ja niinpä heille rakennettiin pari sähköllä varustettua paikkaa yöpymistä varten. Sähköttömiä paikkoja on lisäksi useampia.

Karavaanareille tehtiin myös jätevesisäiliöiden tyhjennyspaikka. Sataman kupeeseen rakennettiin myös matonpesupaikka, jossa on kaksi pitkää pesuallasta ja mankeli mattojen kuivausta varten. Pesuvedet ohjataan kunnan viemäriin. Pesupaikkaa voi käyttää kuka tahansa pientä korvausta vastaan.

Sokerina pohjalla on alueelle rakennettu kioski, jota pidetään auki päivittäin kello 10-20. Kioskista saa perustuotteet eli pullakahvit, virvoitusjuomat, pehmisjäätelöt, irtojäätelöt ja tavalliset jäätelöt.

Heikki Salmela

MAINOS
Edellinen artikkeliTikli Facade -tuotenimi käyttöön uuden strategian myötä
Seuraava artikkeliLaaturakenne Aho rakentaa ja remontoi