Laaturakenne Aho rakentaa ja remontoi

Laaturakenne Aho Ky:n Taneli Aho on heti yrittäjäksi ryhdyttyään löytänyt kiinnostavia työkohteita. Tämä Huvila Seppälä Oy:n hirsimökki nousee maisemiin, jota parempaa työympäristöä saa hakea.
Mainos[adrotate banner="3"]

Taneli Aho asuu Alajärvellä perheineen itse rakentamassaan talossa. Rakennusalan töitä hän on tehnyt vuodesta 2009 lukien.  

Valmistumisensa jälkeen hän on työskennellyt vieraan palveluksessa, mutta jo pitkään mielessä oli kytenyt ajatus siitä, että tätä työtä voisi tehdä yrittäjänäkin. Niinpä kun aika oli oikea tänä keväänä, hän perusti Laaturakenne Aho Ky:n ja on jo nyt todennut, että ratkaisu oli paras mahdollinen.

MAINOS

Tanelille on omassa työssään tärkeää se, että se tehdään niin että kehtaa omakseen tunnustaa ja muillekin näyttää. Niinpä uuden yrittäjän ensimmäinen hankinta oli kamera ja mies kuvaakin työkohteitaan aktiivisesti ja hänen työskentelytapojaan pääsee seuraamaan Facebookissa ja Instagramissa myös videoiden välityksellä.

Aina työtä ei pääse tekemään sinisen taivaan alla, mutta sääolosuhteet eivät paljonkaan hidasta rakentamista kuin aivan kaikkein kovimmilla sadesäillä.

– Kun teen kaikki työt itse, välikädet jäävät pois ja laatu pysyy hyvänä, Taneli sanoo ja kertoo, että se mitä tehdään pitää tehdä kunnolla, koska rakennustöissä on monta sellaista vaihetta, että jos ne tehdään huonosti, niitä ei enää jälkikäteen päästä korjaamaan.

Taneli Aho tekee alan töitä laidasta laitaan, perustuksista viimeiseen listaan asti ja asiakkaina ovat niin yksityiset, yritykset kuin taloyhtiötkin. Keväältä hänellä on jo yhden rintamamiestalon peruskorjaus loppusuoralla ja parhaillaan hän rakentaa hirsimökkiä. Pienempiä töitä mahtuu aina johonkin väliin.

Taneli arveleekin, että yrittäjänä on helposti sekin tilanne edessä, että töitä olisi vähän liiaksikin, mutta hyvällä suunnittelulla tietää, minkä verran niitä pystyy tekemään. Mitään erityyppisiä ja -kokoisia töitä hän ei kaihda, vaan kaikki alan työt kiinnostavat. Kannattaakin kysyä ja kartoituskäynti ei maksa mitään!

Töitä yrittäjä tekee noin sadan kilometrin säteellä Alajärveltä, eli kaikki lähikunnat ovat toiminta-aluetta.

Tällä hetkellä tilanne on se, että mitään isoja projekteja ei tähän kesään enää mahdu, mutta pienempiä töitä on aina mahdollista tehdä välipäivinä. Talvella sitten on taas paremmin aikaa toteuttaa esimerkiksi kylpyhuoneremontteja.

Kylppäriremontit, kuten muitakin kohteita, yrittäjä pystyy toteuttamaan avaimet käteen -periaatteella loppusiivousta myöten, sillä Tanelin vaimo Elle-Miina on niin ikään yrittäjänä Kotipalvelu Ahossa. Perheeseen kuuluu myös seitsenvuotias Vilho -poika.

Tuula JokiahoMAINOS
Edellinen artikkeliKatajalahden venesataman uudistushanke valmis
Seuraava artikkeliSun Kino Oy laajentaa toimintaansa Alajärvelle – Alareksin omistaja vaihtuu