Sun Kino Oy laajentaa toimintaansa Alajärvelle – Alareksin omistaja vaihtuu

Mainos[adrotate banner="3"]

Alavutelainen perheyritys Sun Kino Oy on ostanut Alajärven elokuvateatteri Alareksin liiketoiminnan.

Aiemmin Ähtärin Sun Kinoa, Alavuden Kino Kyntäjää ja Kauhavan Y-Kinoa pyörittäneet Johanna Saari ja Tapio Peltokangas ottavat nyt haltuunsa myös Alajärven Alareksin elokuvateatteritoiminnan.

MAINOS

Sun Kino Oy ostaa elokuvateatteri Alareksin Alajärvellä

Melkein 50 vuotta Alajärvellä toimineen elokuvateatteri Alareksin liiketoiminta siirtyy Sun Kino Oy:lle 1.7. alkaen. Näytökset saadaan käyntiin heti 5.7. alkaen ja teatterilla palvelevat tutut työntekijät.

– Alareksi on nostalginen leffateatteri, jossa on aivan oma tunnelmansa. Pyrimme monipuolistamaan Alareksin ohjelmistoa ja panostamaan markkinointiin ja oheismyyntiin. Jatkossa myös yksityisnäytösten tilaaminen on helppoa ja omat näytökset onnistuvat lähes milloin vain. Meiltä tulee saamaan myös sarjalippuja ja lahjakortteja, jotka käyvät kaikkiin neljään elokuvateatteriin.

– Olemme Sun Kinon alkutaipaleesta lähtien toimineet yhteistyössä Ahti Joensuun kanssa, joten oli helppoa tehdä yrityskauppa hänen kanssaan. Ahti on työskennellyt Alareksissä kunnioitettavat melkein 50 vuotta ja hän on eläkepäivänsä ansainnut. Alareksissä on koettu isoja kriisejä, kuten tulipalo ja koronapandemia, ja niistäkin teatteri on Ahtin johdolla selvinnyt, Johanna Saari kertoo.

Yrityksen myynyt Ahti Joensuu on tyytyväinen ratkaisuunsa. – Elokuvateatteritoiminta Alajärvellä jatkuu ja työntekijöille riittää töitä jatkossakin Alareksissä.

MAINOS
Edellinen artikkeliLaaturakenne Aho rakentaa ja remontoi
Seuraava artikkeliSari Haapaniemen kesänäyttelyssä kukkii – sen jälkeen on viimein aika vetää henkeä