Alajärven Kokoomus lähtee selkein linjauksin kohti vuotta 2030

Näissä maisemissa on Rokulipäivillä Alajärven Kokoomuksen teltta, jossa pääsee kuulemaan lisää Visio 2030 Alajärven -ideoista ja tuomaan mukaan omia näkemyksiään vaikkapa suoraan puheenjohtaja Jukka-Pekka Finnilälle!
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Kokoomuksen piirissä on jo pitkään etsitty keinoja saada ensi kevään kuntavaaleihin hyviä ehdokkaita ja samalla löytää keinoja asukaskadon pysäyttämiseen ja ehkä jopa asukasluvun kääntämiseksi kasvuun.

Tästä syntyivät selkeät tavoitteet ja suuntaviivat seuraavalle vaalikaudelle ja ne myös kerrotaan mahdollista ehdokkuuttaan miettiville kuin äänestäjillekin.

MAINOS

Alajärven Kokoomuksen Visio 2030 Alajärvi tarkoittaakin käytännössä sitä, mihin toimiin Kokoomus haluaa ryhtyä seuraavan vaalikauden aikana ja miltä kunnan pitää näyttää tai mitä asioita on edistetty vuoteen 2030 mennessä.

Puheenjohtaja Jukka-Pekka Finnilä sanoo, että kyseessä on jatkumo viimevuotiseen 100-ideaa ideakilpailuun. – Visioimme nyt tulevaisuutta ja viemme päätöksentekoon asioita, joilla pyritään asukaskadon pysäyttämiseen ja sen saamiseen takaisin kasvu-uralle.

– Kun meillä on kunta, joka kehittyy kaikilla sektoreilla jatkuvasti, meillä on myös mahdollisuus pitää peruspalvelut kunnassa ja kehittää niitä.

Visiossa tulee näkymään myös ideakilpailun tuloksia asukasviihtyvyyden parantamiseksi.

– Visio 2030 Alajärvi -teemasta tulee myös logo, jota käytämme aina kun tuomme aiheitamme esille. Logo on nähtävillä ensimmäistä kertaa osastollamme Rokulipäivillä.

Finnilä uskoo, että Alajärvellä on kaikki mahdollisuudet tulevaisuudessakin, kunhan satsataan teollisuuteen, työpaikkoihin ja asukkaiden viihtyvyyteen. – Tarvitsemme kuitenkin nopeita toimia. Kaupungin budjetissa on ylijäämää, mikä on hyvä asia, mutta ei sitä liikaakaan tarvita. Rahaa pitää käyttää kehittämiseen, sillä meillä on varaa toteuttaa tarvittavia asioita.

Kampanjallaan kokoomus haluaa tuoda näkyvyyttä asialle, että paikalliseen politiikkaan saataisiin muutosta.

– Alajärvellä on satsattu hienosti liikunta- ja urheilupuoleen, mutta valitettavasti se on jäänyt aika keskustavetoiseksi. Samaan aikaan kyliltä kuuluu, että edes yhtä valolamppua ei urheilupaikoille saada.

Finnilä näkeekin, että kaupunkia pitää kehittää myös kylien osalta, se ei riitä, että keskustassa on paljon tarjontaa.

Kokoomuksen visioon saatiin mukaan lukuisia sellaisia seikkoja, jotka nousivat esille 100 ideaa -ideakilpailussa. Näitä ovat esimerkiksi Rantapuiston kehittäminen.

– Täydennämme ja tarkennamme visiota seuraaviin kuntavaaleihin huhtikuuhun -25 asti, jolloin lopullinen versio tulee olla valmis. Pääasialliset kehityskohteet alkavat kuitenkin olla selvillä jo nyt.

– Kuntalaisten osallisuus on edelleen tärkeää, ideoita voi ja kannattaa ehdottomasti jättää. Lisäämme hyvät ideat visiomme eri osa-alueisiin ja kehitämme niistä kokonaisuuden, jonka viemme päätöksentekoon.

Kokoomuksen vision osa-alueet

Visio 2030 Alajärven kunnan sekä asukasluvun kehityksen kannalta tärkeimmät osa-alueet ovat työllisyyden, koulutuksen, asumisen sekä asukasviihtyvyyden saralla.

Konkreettiset toimet näihin ovat muun muassa palveluasteen sekä infran parantaminen yrityksille paikkakunnan työllisyyden nostamiseksi ja resurssien lisääminen elinvoimatoimelle uusien työllistävien ja investoivien yritysten hankkimiseksi paikkakunnalle.

Myös kaava-asioihin halutaan lisää resursseja, moni infraan liittyvä rakentaminen odottaa uuden kaavan valmistumista.

Toimenpidelistalla on myös toisen asteen koulutuksen lisääminen ja kehittäminen yhteistyössä Jamin kanssa, kunnan vuokra-asuntotuotannon käynnistäminen erikokoisille asunnoille, lapsiperheiden edelleenkin parempi kohtelu sekä tukeminen sekä yhteisöllisyyden ja asukasviihtyvyyden lisääminen esimerkiksi rantapuistoalueen kehittämisellä sekä yleisesti tapahtumakulttuurin lisäpanostuksilla.

Konkreettisina toimina visiossa on kevyenliikenteenväylien loppuunsaattaminen sekä jatkaminen Koskenvarrella ja Pynttärissä, mikä liittyy asukasviihtyvyyden lisäksi turvallisuuteen.

– Jo valmistelussa olevia hankkeita, kuten esimerkiksi uuden Paavolan koulun rakentamista, ei listalla ole, koska pidämme näitä jo itsestäänselvyytenä.

Finnilä muistuttaa, että tämän kaiken toteutumiseen ja tulevaisuuden Alajärven rakentamiseen tarvitaan iso joukko ehdokkaita joka puolelta Alajärveä. – Siksi pyydänkin jokaista, viimeistään ensivuoden alkupuolella yli 18-vuotiasta, kuntalaista harkitsemaan ehdokkuuttaan listoillemme tai vinkkaamaan kaverilleen ehdokkaaksi lähtemisestä seuraaviin kuntavaaleihin.

– Olemme mukana Rokulipäivillä, poiketkaa osastollemme keskustelemaan ehdokkuudestasi ja tuomaan vinkkejä myös Visio 2030 Alajärvi -teemaan.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliKouvola sai arvo-ottelut
Seuraava artikkeliMLL:n leikkikenttäkerhoissa on kuhinaa Alajärvellä