Kouvola sai arvo-ottelut

.Vimpelin Veto tähtäsi Itä–Länsi-isännäksi vuonna 2025. Toistaiseksi Saarikenttä saa odottaa tähdistöotteluiden järjestämistä. Vimpelin Pesisfestivaalit huipentuu sunnuntaina Superpesiksen klassikko-otteluun Vedon ja Sotkamon Jymyn välillä. Arkistokuva.
Mainos[adrotate banner="3"]

Pesäpallon tähdistöottelut eli miesten, naisten, poikien ja tyttöjen Itä–Lännet pelataan kesällä 2025 Kouvolassa, joka on isännöinyt pesisväen tähdistöottelua jo kuudesti – viimeksi kahdeksan vuotta sitten. Kouvolan Pallonlyöjien ohella arvo-ottelutapahtumaa olivat anoneet Vimpelin Veto, Imatran Pallo-Veikot, Manse PP ja Seinäjoen Maila-Jussit.

Vedon toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Kujala sanoo, ettei päätökseen sisälly mitään dramatiikkaa, eikä Vimpelissä jäädä murehtimaan ensi vuoden arvo-otteluiden päätymistä Kymenlaaksoon.

MAINOS

– Jätimme hakemuksen sisään ja meitä haastateltiin. Meillä on Vimpelin Pesisfestivaalit, joka on isompi tapahtuma kuin Itä–Länsi. Viime vuonna festareilla kävi 15 000 ihmistä.

Kujala toteaa, että mikäli Itä–Länsi-tapahtuma saadaan joskus Vimpeliin, on arvo-ottelut hyvä sisällyttää osaksi festaritapahtumia.

Sijainti ja majoitus ratkaisivat

Superpesis Oy:n toimitusjohtaja Olli Aro kertoo Kouvolan Pallonlyöjien organisaation pystyneen vakuuttamaan Superpesiksen toimijat siinä, että sillä on heti syksyllä valmius aloittaa tapahtuman valmistelut.

– Sijainnin ja majoituskapasiteetin lisäksi Kouvolan pesäpallostadionin mainiot olosuhteet palvelevat laajasti kuluttajia ja yritysvieraita.

Ensi vuoden Itä–Lännen ajankohta ja lipunmyynnin alkaminen julkistetaan myöhemmin.

Vuonna 2025 on luvassa miesten otteluiden juhlavuosi, sillä Itä ja Länsi ottavat mittaa toisistaan 90. kerran. Naiset pelaavat puolestaan 63. arvo-ottelunsa. Pojilla on ensi vuonna edessään 67. ja tytöillä 48. Idän ja Lännen kohtaaminen.

Jyväskylässä kesäkuun viimeisenä viikonloppuna pelatuissa neljässä arvo-ottelussa oli yhteensä 9 923 katsojaa.

Vimpelin Saarikenttä toimi miesten Itä–Lännen näyttämönä vuonna 1990.

MAINOS
Edellinen artikkeliPoliisi valvoo liikennejuopumusta
Seuraava artikkeliAlajärven Kokoomus lähtee selkein linjauksin kohti vuotta 2030