Poliisi valvoo liikennejuopumusta

Poliisi valvoo viimevuotiseen tapaan heinäkuussa liikennejuopumusta ja puhaltaa tehostetusti kuljettajia maanteillä ja vesillä. Poliisihallituksesta muistutetaan, etteivät päihteet ja autoilu tai veneily sovi yhteen.
Mainos[adrotate banner="3"]

Poliisin valtakunnallinen liikennejuopumusta koskeva, lähes koko heinäkuun kestävä valvontateema käynnistyi tänään, heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Tutkijalautakuntien vuonna 2022 tutkimissa kuolemaan johtaneissa moottoriajoneuvo-onnettomuuksissa aiheuttajakuljettajista 42 prosenttia oli päihteiden vaikutuksen alaisena.

Teeman ajankohta perustuu siihen, että tieliikenteessä kuolemaan tai loukkaantumiseen johtaneita rattijuopumusonnettomuuksia on viime vuotta lukuun ottamatta tapahtunut eniten juuri heinäkuussa. Teeman aikana poliisi puhalluttaa tehostetusti kuljettajia sekä teillä että vesillä. Teeman aikana tieliikenteessä kiinnitetään huomiota myös kuljettajien ajoterveyteen, jonka puutteet ovat vähintäänkin taustariskina yli puolessa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista.

MAINOS

Viime vuoden teeman aikana tehtiin 63 746 puhalluskoetta ja tavattiin 1 574 liikennejuopumuksesta epäiltyä veneen tai moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettajaa.

Poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta muistuttaa, että päihteet ja autoilu – sen enempää kuin veneilykään – eivät sovi yhteen.

 – Rattijuopumustuomio ja siitä seuraava ajokielto ovat ikäviä asioita, mutta pahimmillaan päihtymyksen vuoksi huonontunut kyky toimia liikenteessä voi aiheuttaa toisen ihmisen tai ihmisten kuoleman tai vakavan loukkaantumisen.

MAINOS
Edellinen artikkeliRokulipäivät Alajärvellä jo 48. kertaa!
Seuraava artikkeliKouvola sai arvo-ottelut