MLL:n leikkikenttäkerhoissa on kuhinaa Alajärvellä

Ilona Takalalla ja Liinu Järvisellä on ollut mukava kesätyö MLL:n leikkikentän kerho-ohjaajina. Lapsia on leikkikentille riittänyt ja hippaleikkien ohella keinuminen on aina yhtä hauskaa leikkiä!
Mainos[adrotate banner="3"]

MLL:n perinteiset leikkikenttäkerhot starttasivat jälleen kesäkuun alussa ja kuhinaa leikkikentillä onkin riittänyt. Kerhoja järjestetään viikon aikana kaikkiaan kymmenen, kaksi jokaisena arkipäivänä.

Kerhoja ovat kesäkuun ajan olleet ohjaamassa Liinu Järvinen ja Ilona Takala ja heinäkuussa tehtävässä aloittavat Emmi Piispanen ja Miika Etula.

MAINOS

Leikkikenttäkerho on avointa kaikille 3-10 vuotiaille lapsille. Tätä nuoremmatkin voivat tulla mukaan, mutta silloin huoltajan kanssa. Paikalla on aina kaksi työntekijää lapsia leikittämässä.

Vanhemmilta pyydetään aina leikkikenttäkerhossa olevan lapsen huoltajan puhelinnumero siltä varalta, että kerhossa sattuisi jotain, mutta vuosien varrella niitä on tarvittu aniharvoin.

– Puhelinnumeroita ei ole tarvinnut käyttää tänäkään kesänä ainakaan vielä, sillä kenellekään ei ole tullut äitiä ikävä eikä edes kyyneliä ole nähty, ohjaajat kertovat.

Kuin varmemmaksi vakuudeksi Kitronlaakson leikkikentällä vilisti lapsia liki 20, eikä kenelläkään näyttänyt olevan ikävää ja kurjaa. Päinvastoin, leikit yhdessä kavereiden kanssa tuntuivat sujuvan sukkelasti.

Lapsia onkin leikkikenttäkerhoissa ollut kahdesta yli kahteenkymmeneen kerrallaan. Näinkin suureen vaihteluun ovat vaikuttaneet paikka ja jonkin verran sää, mutta ehdottomasti eniten paikka. Lehtimäen leikkikenttäkerhossa on tänä kesänä ollut vähiten osallistujia ainakin kesäkuun aikana, kun taas Kitronlaakson leikkikentällä, Myllykankaalla ja Uusikylässä on aina ollut hyvin lapsia leikkimässä.

Leikkikenttäkerhossa nimensä mukaisesti leikitään, ja ehkä vähän yllättäen lapsista suosituimpia leikkejä ovat hippa, piiloleikit, piirtäminen ja lautapelit sekä erilaiset muistipelit, eikä suinkaan hienoissa varta vasten lapsille suunnitelluissa laitteissa leikkiminen.

Toki niissäkin välillä leikitään, etenkin keinut ovat suosittuja, mutta ehkäpä erilaisissa laitteissa ehditään leikkiä silloinkin, kun kavereita ei ole paikalla.

Ohjaajat ovat kiinnittäneet huomiota siihen, että leikkikenttäkerhossa lapset ovat todella reippaita ja lähtevät itsenäisesti tutustumaan uusiin kavereihin ja kokeilemaan erilaisia leikkejä.

Kesän leikkikenttäkerhot  jatkuvat vielä 26.7. saakka. Maanantaisin kello 10-12 leikitään Kitronlaakson leikkikentälllä ja kello 13-15 Myllykankaan koulun leikkikentällä, tiistaisin 10-12 Koskenvarren leikkikentällä ja 13-15 Lehtimäen seurakunnan leikkikentällä.

Keskiviikkona on vuorossa kello 10-12 Uusikylän koulun leikkikenttä ja 13-15 Levijoen koulun leikkikenttä. Torstaina kello 10-12 Hoiskon koulun piha ja kello 13-15 Pynttärin leikkikenttä. Perjantaisin kello 10-12 leikitään Paalijärven koulun pihalla ja kello 13-15 uudelleen Kitronlaakson leikkikentällä.

Omat eväät kannattaa pakata leikkijälle mukaan, sillä leikin lomassa syödään myös eväitä.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärven Kokoomus lähtee selkein linjauksin kohti vuotta 2030
Seuraava artikkeliPaletille uusi omistaja