Ränkiviikko Lehtimäellä on monipuolinen yli 20 tapahtuman sarja

Ränkiviikon yksi osa ovat Ränkimarkkinat, joilla ohjelmaa seurattiin tähän malliin vuonna 2019.
Mainos[adrotate banner="3"]

Perinteinen Lehtimäen kotiseutuviikko, Ränkiviikko, järjestetään tänä vuonna 6.-13.7.

Viikko koostuu yli 20 erillisestä tapahtumasta ja lukuisista näyttelyistä ja mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, kaikkiin riittää väkeä niin paikallisista asukkaista, kesäasukkaista kuin muualtakin tulleista.

MAINOS

Tapahtumat starttaavat lauantaina 6.7. Ränki Match Showlla kello 12 Kirkonkylän koulun kentällä. Iltaa jatketaan Kalossifestareilla ravintola Kalossin pihapiirissä.

Sunnuntaina 7.7, kello 13 on jumalanpalvelus Suokonmäellä sekä perinteinen kotiseutujuhla, jossa puhujana kuullaan Lasse Autiota.

Maanantaina 8.7. kello 13 on luvassa hautausmaakävely Murtolammin hautausmaalla Heikki Honkolan johdolla ja illaksi kello 18 siirrytään koko perheen voimin Jyskeen järjestämiin hauskoihin Ränkikisoihin Rannan kentälle. Tarjolla on myös samaan aikaan Kesäillan pyöräily, johon lähtö Kirkonkylän nuorisoseuralta.

Tiistaina 9.7. kello 11-13 nuorisoseuralla on perinnepäivä, jossa tarjolla on silakkalaatikkoa sekä piimä- ja kaljavelliä. Samana päivänä kello 16-18 Suokonmäellä on leijojen lennätystä ja muuta ohjelmaa lapsiperheiille.

Illalla kello 18 on vielä yhteislauluilta pelimannien ja Jorma Rantakankaan johdolla opiston piha-alueella.

Keskiviikkona 10.7. kello 11-16 on Ränkibingo srk-kodilla Ikioman järjestämänä. Jalkapallokentällä käydään kepparikisat jalkapallokentällä. Illalla on vuorossa 10.7. Fagerkulla-festit vanhan pappilan pihapiirissä.

Torstaina 11.7. kello 14-18 on museoiden tuuletuspäivä, tällöin tutustumiskohteina ovat Kauno Kujalan, Marko Kaukolan ja Urho Karin kotimuseot, Kotiseutumuseo sekä Marja-Liisa ja Taisto Puumalan pihapiiri.

Torstaina käydään kello 10-14 Eläkepiirin rantaongintakisat Vähäräyringillä ja illalla kello 18 on runon ja laulun ilta srk-kodilla sekä kello 18alkaen on  limudisco Kalossissa.

Perjantaina 12.7. kello 13 on musiikkitilaisuus kirkossa ja EL:n kuolleiden jäsenten muistaminen. Musiikissa mukana on JaKaJa-trio.

Perjantaina 12.7. kello 15 on Hermannin päivä entisen kunnantalon kahviossa ja tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Kello 14-18 on lasten ohjelmaa Suninsalmen ravintolan pihapiirissä. Illalla kello 20 on ränkikaraoke Kalossissa.

Juhamatti markkinoille

La 13.7. vuorossa ovat odotetut Ränkipäivä -markkinat kello 11-15. Paikalla on taas myyjiä, eri yhdistysten esittelyjä ja juhlapuhujana SPR:n Länsi-Suomen piirin toiminnannjohtaja Tero Hintsa. Musiikkia esittää Juhamatti ja Lehtimäen mieskuoro.

Lapsille on pomppulinna ja merisrosvolaiva, 4H:n askartelupiste, SPR:llä ilmapaloja ja ongintaa sekä kassien myyntiä ja pika-arpajaiset.

Kello 14 markkinoilla ovat luvassa perinteiset palkitsemiset ja polkupyöräkypärien jako lapsille. Tj-Garnjetin pihassa on jälleen nähtävillä vanhoja ja uusia autoja.

Lauantaina markkinoiden jälkeen kello 19-22 K-Kauppa Ilonen pihassa on vielä Ilonalive -musiikkitapahtuma. Esiintyjinä ovat Sugardams, Lehtimäen mieskuoro, Tanja Vuorela sekä Arja Tikkanen&Erkki Valkeus. Kauppa on auki tapahtuman ajan.

Valkealammella on Ränkiralli 13.-14.7 ja Rompetori kello 13.7. klo 9-16.

Viikon aikana 100 taulun galleria on auki 6.-7. ja 12.-13.7. kello 12-17, Antti Maasalon veistospuisto ja ateljeenäyttely Ränkiviikon ajan kello 10-18, kesäkaudella muutoin auki ryhmille sopimuksen mukaan.

Sari Haapaniemen kesänäyttely on avoinna heinäkuussa kello 12 -17 ja Kotiseututalolla on Tarja Pukkion taidepiirin näyttely 9.-13.7.. Ravintola Suninsalmella on Kari Alasteen taidenäyttely heinäkuun ajan.

Tuula JokiahoMAINOS
Edellinen artikkeliMansikoiden paras satokausi alkaa juuri nyt
Seuraava artikkeliSesonkikasviksista monta hyötyä