Luonto inspiroi Laukkosta

Carita Laukkosen abstrakteissa maalauksissa nähdään värien runsautta.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven S-Marketin pop up -tilaan ripustetussa Carita Laukkosen taidenäyttelyssä ollaan näyttelyn nimen mukaan vesissä, maalla ja taivaalla. Heinäkuun loppuun saakka S-Marketin aukioloaikoina avoinna olevassa näyttelyssä on mukana kaikkiaan 34 työtä. Abstraktit maalaukset ovat saaneet inspiraationsa luonnosta. Mukana on sekä suurikokoisia että ihan pieniä maalauksia, joita yhdistää värien runsaus.

Evijärvellä kahdeksan vuoden ajan asunut Laukkonen kertoo olevansa itseoppinut taiteilija. Hänen töitään on ollut aiemmin esillä sekä yksityis- että ryhmänäyttelyssä. Ensimmäiseen näyttelyyn hän osallistui vuonna 2021: näyttely oli esillä Espoossa. Alajärven lisäksi hänen töitään voi parhaillaan ihailla Tampereella, Helsingissä ja Evijärvellä. Vesissä, maalla ja taivaalla -näyttelyn kokoamista varten Carita Laukkonen on saanut Leader Aisaparilta kokeilutukea.

MAINOS

– Maalausten ja kuosisuunnittelun lisäksi minulla on myynnissä tuotteita – kuten julisteita, kortteja ja t-paitoja.

Carita Laukkonen pitää siitä, että ihmiset itse tulkitsevat hänen teoksiaan. Vihreässä yksityiskohdassa voisi näkyä esimerkiksi eläinkuntaa edustava väsynyt matkaaja.

Carita Laukkonen kertoo maalaavansa hyvin intuitiivisesti.

– Heittäydyn prosessiin sillä tavalla, että en välttämättä tiedä, minne päädyn. Minulla saattaa olla vain yksi väri tai ajatus, jolla lähden liikkeelle. Lähden seikkailuun. Tykkään siitä, että ihmiset saavat itse tulkita teoksiani ja löytää sen, mitä teos puhuu katsojalleen.

MAINOS
Edellinen artikkeliHuippuartistit Saarikentälle
Seuraava artikkeliRokuli-tunnelma pisaroista huolimatta