Rokuli-tunnelma pisaroista huolimatta

Järjestyksessään 48. Rokulipäivät starttasivat perjantaina. Nähtävää ja koettavaa riittää kaikenikäisille.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvellä perjantaina alkaneet, järjestyksessään 48. Rokulipäivät pitää edelleen paikkaansa kaupungin kesän ykköstapahtumana. Markkinamyyjille ja toimintaansa esitteleville yhdistyksille on toistasataa myynti- ja esittelypistettä, joista löytyy monenlaista kotiin vietävää ja tiedonjyvää. Lauantaina luvassa on muiden muassa Rokulitriathlon, musiikkiesityksiä, karaokea ja tivolin riemua. Sunnuntaina pääsee vielä nauttimaan musiikista.

Perjantain sadekuurot eivät olleet Rokulipäivien järjestelystä vastaavan Alajärven Yrittäjät ry:n toivoma vieras, mutta Suomen kesä tarjoaa tätäkin puolta. Markkina-alueella on tavattu tuttuja, tutkailtu myytäviä tuotteita, nautittu erilaisista tanssiesityksistä ja vietetty heinäkuun alun leppoisaa perjantaipäivää.

MAINOS

Ilmapallot viehättävät

Ilmapalloja perjantaina ja lauantaina markkinavieraille myyvä Nina Nordqvist saapui Maaningalta. Hän kertoo myyvänsä ilmapalloja harrastusmielessä ja kiertävänsä satunnaisesti markkinoita.

– Tänä kesänä en käy kuin kolmet markkinat, Alajärven lisäksi Salossa ja Hartolassa.

Nordqvistin mukaan väkeä on liikkunut hyvin, kunhan vain sade ei haittaisi.

– Odotan, että kaupankäynti vilkastuisi, hän mietti perjantaina alkuiltapäivästä.

Josefina Riihimäki sai haluamansa eli Samppa-ilmapallon. Nina Nordqvist myy ilmapalloja vielä lauantainakin.

Nina Nordqvist kertoo, että hän nauttii markkinapaikkakunnilla Nuppu-tyttärensä kanssa lettuja tai vohveleita – tai markkinapaikkakuntien ruoista tai muista tuotteista.

Ilmapallot ovat luonnollisesti pikkuväen mieleen. Nurmolainen Josefina Riihimäki, kuusi vuotta, bongasi oitis oman suosikkinsa isosta ilmapallovalikoimasta. Se oli Ryhmä Haun Samppa. Ja sen pallon hän myös sai.

Kuhinaa mopojen ympärillä

Alajärven nuorisovaltuusto oli ideoinut Alvariinin nurmialueelle pienimuotoiset mopo- ja crossipyörämessut. Kävijät saivat äänestää omaa suosikkiaan kolmesta eri vaihtoehdosta – kahdesta Honda Monkeysta ja yhdestä Suzuki PV:stä. Eniten ääniä saavan mopon omistaja saa lahjakortin.

– Porukkaa on käynyt katselemassa mopoja ja äänestämässä. On ollut nuoria ja vanhempiakin ihmisiä, kertoo nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja Ricardo Lindeman.

Suzuki PV on menopeli kuusamolaisen Jonni Ollilan mieleen.

Aleksanteri Puumala, Aati Lehtiö ja Eelis Antila olivat antaneet omat menopelinsä kävijöiden ihasteltavaksi.

Kuusamolaisella Jonni Ollilalla tuli vastaus liukkaammin kuin apteekin hyllyltä, kun häneltä kysyi, mille mopolle ääni meni.

– Suzuki PV on mielessä! Se on vanha, kaksitahtinen ja pieni. Aion ajaa mopokortin ja hankkia Suzuki PV:n.

Suunnitelmissa on itse huoltaa mopoa. Jonni valottaa, että pienet mopot trendaavat tällä hetkellä nuorten keskuudessa.

J

MAINOS
Edellinen artikkeliLuonto inspiroi Laukkosta
Seuraava artikkeliSoinissa lauletaan yhdessä!