Veto vei tasaisen taiston

Kuvassa kolmospesälle syöksyvä Vimpelin Vedon kärkietenijä Mikko Vihriälä toi tiistain ottelussa viisi juoksua.
Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Vedon ja Alajärven Ankkureiden kauden toinen Superpesis-kohtaaminen tarjosi Saarikentän kesän 2 502 ennätysyleisölle rutkasti jännitettävää. Veto oli ottelussa vahvempi lukemin 2–0 (5–2, 3–1). Kolmostilanteet kirjattiin kotijoukkueelle 17–9.

Supermaanantai oli tuonut Ruudun väen tekemään lähetystä. Vimpelin Pesisfestivaalien hengessä myös Ankkurit tuli kentälle Vanhojen tovereiden soidessa. Vedon ja Ankkureiden juniorit saattoivat illan päätähdet eli joukkueet kentälle. Hutunkeiton suorittivat Vedon F-tyttöjen Siiri Peltola ja Ankkureiden F-poikien Eemil Vesteri. Peltola voitti ja tilastoihin hutunkeiton voittajaksi merkittiin Vedon kapteeni Janne Mäkelä.

MAINOS
Saarikentän Supermaanantain tunnelma oli sekä yleisön että pelaajien mieleen. Vedon ja Ankkureiden tulevaisuuden tähdet eli pesisjuniorit saattoivat pelaajat kentälle ja esittelyyn Vanhojen tovereiden soidessa.

Saarikentän yleisö osallistui Oomin Energisin yleisö -kisaan. Pesisromantikko eli Superpesiksen sisällöntuottaja Antti Haapasalo huudatti yleisöä. Ääntä avattiin etenkin vimpeliläisyleisön puolesta, kun Haapasalo pyysi muistelemaan kauden välieräottelua ja tilannetta, jossa Sotkamon Jymyn tulisieluinen Jimi Heikkinen on lyömässä. Desibelimittari näytti 106:n lukemia.

Tärkeät pisteet

Ottelu oli molemmille joukkueille tärkeä. Ennen maanantaita Ankkurit majaili sarjan hännillä kymmenellä sarjapisteellään, joka on myös Imatran Pallo-Veikkojen saalistama pistemäärä. Ailahtelevasti kauden mittaan esiintynyt Veto hamuaa hyvää sijoitusta runkosarjassa. Ylempään loppusarjaan pääsee seitsemän parasta joukkuetta. Maanantain voiton jäljiltä Veto on neljäntenä 32 pisteellään. Kärkiseitsikko on sarjataulukossa kahdeksan pisteen sisällä.

Veto availi juoksuhanoja heti ottelun avausvuorossa Matias Rinta-ahon kotiuttaessa Mikko Vihriälän. Sama pari onnistui juoksunteossa kaikkiaan kolmesti. Vedon parhaana palkittu Rinta-aho löi kolme ja toi yhden, kärkilyönnit 5/6. Vihriälä toi kiiti kotipesään neljä kertaa juoksun arvoisesti. Ankkureiden ykköspalkinnon pokkasi yhden juoksun lyönyt Nestori Yli-Sissala. Petteri Kortelainen onnistui kotiutuksessa kahdesti. Joukkueiden lukkarit – Vedon Teemu Kinnunen ja Ankkureiden Elmeri Iivonen – pystyivät lautastyöskentelyllään hankaloittamaan vastustajan sisäpeliä. Molemmilla joukkueilla kärki oli hyvässä vireessä.

Suhteellisen vähäjuoksuisesta ottelusta huolimatta peli oli yleisöön menevää. Parranpärinää kuultiin Mikko Kanalan kuittaamasta keltaisesta kortista. Tilannetta edelsi kauden kunnaritilaston kärkipaikkaa pitävän Elmeri Anttilan kakkosrajaan mättämä jokipallo. Mikko Vihriälä hölkkäsi kotipesään ja Mikko Kanala lähti etenemään ykköseltä kakkosen kautta kohti kolmospesää. Tilanteesta tuomittiin yksi juoksu ja kaksi paloa kolmospesälle.

Tyytyväisiä kommentteja

Lehdistötilaisuudessa kehuttiin ottelun hyvää tunnelmaa. Ankkureiden kapteeni Nestori Yli-Sissala harmitteli ottelun jälkeen sitä, että Ankkureiden olisi pitänyt saada enemmän Vedon kärkeä kiinni vaihtotilanteissa.

– Saivat tilannemäärän sellaiseksi, että sieltä pinnoja tuli. Meidän sisäpelimme on kituuttamista, että sieltä-täältä raavitaan jokin tilanne, mutta ei saada sellaista jatkuvuutta, että vastustaja joutuisi vähän paineeseen.

Matias Rinta-aho kertoo olevansa tyytyväinen joukkueeseen niin sanotun Rovaniemelle suuntautuneen luokkaretken jälkeen. Rinta-aho ei viitannut kommentillaan ainoastaan joukkueensa lauantaiseen heikkoon esitykseen Pattijoen Urheilijoita vastaan vaan Vedolle tarjottuun majoitusvaihtoehtoon kuuden hengen huoneissa.

– Saatiin pelattua hyvä peli koko joukkueella, eikä räpylässäkään annettu ilmaiseksi niin paljon kuin Rovaniemellä.

Ankkureiden pelinjohtaja Juha-Matti Jaatinen totesi joukkueensa pelanneen hyvin.

– Oltiin kärsivällisiä ja ilme säilyi koko pelin. Sisäpelissä tuli toissijaisia virheitä paljon: olisi voitu voittaa jaksokin, jos niitä ei olisi tullut. Kutina koko ajan vahvistuu ja tunne, että tämä paranee aika railakkaasti.

Kotijoukkueen käskyttäjä Kari Kleemola sanoi, että lauantaihin verrattuna Veto ei antanut räpylästä tai ilmaisia juoksuja.

– Edellisenkin pelin olisi voinut voittaa, jos olisi ottanut pallot kiinni. Ei tullut helpolla tänään, piti pelata. Pystyttiin kohtuu tasaisesti viemään peliä koko ajan ja raapimaan tarvittavat juoksut. Olemme koittaneet saada peliä tasaisemmaksi. Meillä on peli ailahdellut. On pelattu hyvin ja annettu jaksoja ja pelejä pois.

Kleemola valotti jalkavammaa parantelevan multijokeri Jere Saukon tilannetta toteamalla, että vielä ei osata sanoa Saukon paluuta Vedon vahvuuteen.

Veto pelaa Vimpelin Pesisfestivaalien aikaan vielä kaksi kotiottelua. Seinäjoen JymyJussit vierailee Saarikentällä perjantaina ja sunnuntaina isketään yhteen Sotkamon Jymyn kanssa. Ankkurit isännöi keskiviikon jumbofinaalissa Imatran Pallo-Veikkoja ja matkaa lauantaina Pattijoen Urheilijoiden vieraaksi.

MAINOS
Edellinen artikkeliPalokuntanuoret koolla Kuortaneella
Seuraava artikkeliDeaktivoidut aseet ilmoitettava