Palokuntanuoret koolla Kuortaneella

Kuusipäiväinen Terwalieska-palokuntaleiri pidettiin Kuortaneella. Popelin Malja -toimintakisassa 15 joukkuetta mitteli paremmuudesta.
Mainos[adrotate banner="3"]

Terwalieska 2024 -palokuntaleiri pidettiin Kuortaneella 2.–7.7. Leirille oli kutsuttu Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan palokuntanuoria. Nuoret suorittivat koulutusleirillä palokuntakursseja. Leirin järjesti Suomen Pelastusalan Keskusliiton Vaasan toimisto yhdessä Pohjanmaan Pelastusalan Liitto ry:n toimikuntien ja palokuntien vapaaehtoisten palokuntalaisten kanssa. Moni aikuinen uhrasi vapaa-ajastaan ison osan kouluttamalla, muonittamalla tai päivystämällä leirin esimerkiksi ensiavussa tai turvallisuuspalveluissa.

Leirivahvuus oli 160, joka oli edellisvuotta isompi. Palokuntanuoria oli mukana Alajärveltä, Ilmajoelta, Kauhajoelta, Perhosta, Kurikasta, Jalasjärveltä Peräseinäjoelta, Vaasasta, Kannuksesta, Alavudelta, Ylihärmästä, Kuortaneelta, Teuvalta, Evijärveltä, Nurmosta ja Koskenkorvalta. Leirin päällikkönä toimi Marko Riikonen Kuortaneelta. Suojelijana oli painija Petra Olli, joka oli lähettänyt leiriläisille tervehdyksen.

MAINOS

Leirillä järjestettiin päivisin kursseja ja iltaisin tarjolla oli erilaista ohjelmaa. Popelin malja -toimintakisaan osallistui 15 joukkuetta. Pohjanmaan Pelastusalan Liitto ry: palkitsi Vuoden palokuntanuorena Peräseinäjoen VPK:ssa toimivan Erno Mäen.

Kuortaneella tehtiin myös historiaa: liiton silloiselta nimeltään ensimmäinen palokuntapoikaleiri järjestettiin vuonna 1959. Palokuntapoikaleiriä oli aikoinaan perustamassa Lapuan palopäällikkö Rauni Haapanen. Hän myös Vaasan Läänin Palontorjuntaliiton aikana oli kannustamassa kaikkia palokuntia perustamaan palokuntapoikaosastoja joka palokuntaan. Nyt 65 vuotta myöhemmin palokuntanuorisoleiri pidettiin jälleen Kuortaneella.

MAINOS
Edellinen artikkeliHukkakaura jo näkyvillä pellolla
Seuraava artikkeliVeto vei tasaisen taiston