Pimeys on saapunut – näetkö, näytkö?

Mainos[adrotate banner="3"]

Aamulla on pimeää, illalla on pimeää eikä päivälläkään hämäryys aina poistu. Nyt viimeistään on paras kaivaa heijastimet esille ja varmistaa, että auton valot ovat kunnossa ja myös kuski osaa käyttää niitä oikein.

– Tiedätkö, mitkä valot autossasi ovat päällä ja olethan varmistanut, että jos lainaat autoa muille, niin myös he tuntevat autosi valot, muistuttaa Trafin Jussi Pohjonen. – Tähän aikaan vuodesta pelkkä päiväajovalotoiminto ei aina riitä ja lakikin edellyttää pimeän ja hämärän aikaan ajovaloja.

MAINOS

Valojen käyttöön kannattaakin panostaa. – Olisikin hyvä, että kaikki perheessä autoa käyttävät tutustuisivat yhdessä siihen, miten valoja käytetään oikein ja miten eri valot näkyvät hämärässä, vinkkaa Pohjonen.

Vialliset valot on heti korjattava tai korjautettava eikä pidä odottaa seuraavaa huoltoa. Muista myös pitää huolta siitä, että valot ovat puhtaat.

Lähes kaikki ovat jalankulkijoita joskus – onhan sinullakin heijastin

– Monesti auton ratista tulee ihmeteltyä tummiin pukeutuneita jalankulkijoita, joita ei meinannut huomata. Mutta oletko miettinyt asiaa myös omalta kohdaltasi eli onko heijastin kiinnitettynä, kun nouset autosta, kysyy Pohjonen.

Lähiajovaloilla ajava autoilija huomaa pimeässä liikkuvan jalankulkijan noin 40 metrin etäisyydellä, kun taas heijastinta käyttävä jalankulkija näkyy jopa noin 150 metrin etäisyydelle. Siksi hämärän ja pimeän aikaan ulkona liikkuessa on aina käytettävä laadukasta, CE-merkinnällä varustettua heijastinta.

Liikenteen valot ovat vaikuttavan näköisiä pimeässä. Kurkkaa myös video liikenteen valoista Trafin Youtubesta: http://www.youtube.com/watch?v=2jpVy5a74AA .
Trafi

MAINOS
Edellinen artikkeliHuomenna äänestetään seurakuntien valtuustopaikoista
Seuraava artikkeliJyskeelle kaksi pistettä Alavudelta