3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Ksenialle kakkospalkinto kuvakisassa

HINKU-kylähankkeen nuorille järjestämä RÄPS valokuvakilpailu on päättynyt. Kilpailu herätti runsaasti mielenkiintoa, kuvia saatiin kaikkiaan 130. RÄPS-kuvakilpailun avulla etsittiin valokuvia nuorille tärkeistä asioista, kuten harrastuksista, tärkeistä asioista tai paikoista.

Foto-Neiti-valokuvaamon yrittäjä, ammattikuvaaja Annica Hölsömäki toimi tuomarina valitsemassa palkittavat kuvat. Annica totesi kuvien olevat hyviä ja kekseliäisyyttäkin oli käytetty kuvauksissa.

MAINOS

Maisemakuvia oli paljon ja niistä hän tahtoi löytää joko hyvän kuvakulman tai jonkin jujun, joka nostaa kiinnostusta ja antaa kuvan kertoa tarinan. Tällaisia kuvia oli mukana.

Palkitut kuvat ja Annican perustelut;
1. Kesäaamu mökillä Kortesjärvellä, kuvaaja Petra Hietala, Seinäjoki
Kuva on suorastaan taideteos.
2. Hanhet kaupunkimiljöössä, kuvaaja Ksenia Kalinina, Kurejoki
Hienosti sommiteltu, sävytys korostaa tunnelmaa.
3. Kolmas sija jaettiin kahden kuvan kesken;
– Kauniissa valossa kuvattu kissamuotokuva, kuvaaja Saara Koskela, Alastaipale
– Hienosti kuvattu koiralemmikki ja kuvauspaikka on erinomainen valinta, kuvaaja Tuuli Lemponen, Kosolankylä

Kaikki neljä edellä kuvaajaa palkitaan pokaalein sekä kunniakirjoin. Lisäksi tahdotaan kannustaa nuoria jatkamaan valokuvausta edelleenkin. Kiitos kaikille mielettömän hienoja kuvia lähettäneille nuorille osallistumisesta kilpailuun.

Alueen Osuuspankit mahdollistivat nuorten palkitsemisen. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotun tablet-tietokoneen voitti Tarina Tomminen Alajärveltä.

HINKU-hanke on ollut kylien apuna lisäämässä elinvoimaa kylille
Kolmivuotisen kylähankkeen taival päättyy vuodenvaihteeseen, mutta kylien kehittäminen jatkuu. Hanke on toiminut kolmen Leader-ryhmän alueella: Aisaparin lisäksi on ollut mukana Kuudestaan ry sekä Kaustisen seudulla toimiva Pirityiset ry.

HINKU-kylähankkeella on edistetty kylien elinvoimaisuutta olemalla mukana esimerkiksi järjestämässä erilaisia tilaisuuksia, joilla on lisätty kylien vetovoimaisuutta ja lisätty toimijoiden osaamista. Kyliä on autettu konkreettisesti myös työstämällä nettisivuja ja esitteitä yhdistyksille.

Kyläkilpailujen avulla on tuotu esille kylien omintakeisuutta. Lisäksi on järjestetty kylän palvelupäiviä, markkinoitu maaseutuasumista, jaettu energia- ja turvallisuustietoa sekä julkaistu muun muassa Paikalliskulttuurin parhaat -esitettä keväisin kylien kulttuuritarjonnan markkinoimiseksi.

Hyvinvoivat aktiiviset kylät ovat kunnan tärkein voimavara ja osoitus koko kunnan hyvinvoinnista. Etelä-Pohjanmaalla on vielä voimissaan vahva kökkäperinne, joka ei ole itsestäänselvyys. Yhdessä tekeminen hitsaa kyläläiset yhteen ja on merkittävä sosiaalinen pääoma. Tätä pääomaa myös Leader-ryhmät haluamme vahvistaa.

Hankkeen loppuraportti on rakennettu kyläoppaaksi, josta jokainen kylä voi poimia parhaita käytäntöjä omalla kylällään sovellettavaksi. Opasta on saatavana ryhmien toimistoilta ja sähköisenä kotisivuilta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät