Kykyn karsinnat jatkuvat lauantaina Vimpelissä

Mainos[adrotate banner="3"]

Kyyjärven Kykyn lentopallon mestaruusliigan karsintapelit Kalajoen LiigaSärkkiä vastaan alkoivat lauantaina Vimpelin liikuntahallilla. Kotipelit siirrettiin Vimpeliin, koska liigan hallitus katsoi Kyyjärven betoniluolan liian pieneksi karsintapeleihin.

Vimpelin kotikentälle saatiin peliin hyvä tunnelma aikaan. Katsomo oli täynnä ja tunnelma katossa. Pelin alku oli Kykyn kuusikolta haparointia. LiigaSärkät johtivat jo 6-1, kun Kyky pääsi peliin mukaan. Särkät veivät kuitenkin erän 25-17 Carlos Lunan hyvien syöttöjenkin ansiosta.

MAINOS

Toinen erä kulki tasaisesti. Kykyn 10-8 johtotilanteessa Niko-Matti Koskelan nilkka pyörähti. Peli kulki hyvin ja parhaimmillaan johto oli 17-12. LiigaSärkät tulivat kuitenkin piste pisteeltä vieden erän lopulta 25-22.

Liigakokemusta omaava Jaakko Aninko palkittiin Kykystä avauspelissä. Hyökkäykset onnistuivat varsin tehokkaasti.
Liigakokemusta omaava Jaakko Aninko palkittiin Kykystä avauspelissä. Hyökkäykset onnistuivat varsin tehokkaasti.

Kolmas erä alkoi kuten ensimmäinenkin. Kalajoki johti jo 6-1, minkä jälkeen Kyky heräsi. Erää mentiin tasaisissa merkeissä. Kovempiin liigapeleihin tottunut, rutinoituneempi LiigaSärkät vei erän kuitenkin 25-22 ja koko ottelun puhtaasti 3-0.
Kykyn kapteeni Jaakko Aninko totesi pelin jälkeen, ettei joukkue pelannut aivan omalla tasollaan.

– Olimme hiukan liian pehmeitä pelissä. Kovuutta pitää jatkopeleihin saada lisää. 1-sarjassa kevyempikin peli välillä riittää, mutta näissä peleissä täytyy olla hereillä koko ajan. Erot ovat kuitenkin pieniä ja peli-ilmeen pienikin nosto tuottaa paremman tuloksen, totesi Aninko.

Kykyn päävalmentaja Hannu Kalliojärvi odottaa jatkoon kovuutta. – Etenkin syötöt ja hyökkäystilanteet vaativat meiltä vielä lisää terävyyttä. Marginaalit ovat pieniä, mutta kynnet täytyy olla terävämpiä jatkossa.

Ensimmäisen kotipelin Kyvyn palkittu oli varmoja otteita esittänyt Atte Kyrölä.
Toinen ottelu sunnuntaina Kalajoella päättyi Liigasärkkien 3-1 -voittoon. Erät päättyivät 25-16, 22-25, 25-19 ja 25-15.

Liigaan mennään kolmella voitolla. Voiton makuun Kyky yrittää ponnistaa tulevana lauantaina. Kotipeli Vimpelissä alkaa kello 18.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliSoinin kunnantalon peruskorjaus etenee
Seuraava artikkeliTyöttömien työnhakijoiden määrä kasvoi viime vuodesta