Alajärveläinen tyttöbändi Veronica hurmasi yaRockin SM-kilpailussa

Mainos[adrotate banner="3"]

Veronica on tyttöbändi, joka koostuu basisti/viulisti Siru Pitkäsestä, kitaristi Katariina Sillanpäästä, pianisti Sofianna Peurasta ja rumpalisti Laura Takalasta. Kaikki neljä musikaalista tyttöä omaavat soittotaitojen lisäksi myös taivaallisen kauniin lauluäänen.

Tytöt käyvät Alajärven yläasteen kahdeksatta luokkaa. Koulukeskus tukee nuorten musikaalisuutta ihailtavasti panostamalla tämän päivän musiikkivälineisiin ja -laitteisiin. Veronica ja koulun muut bändit saavat harjoitella musiikkiluokassa paitsi välitunnilla, myös sovitusti koulun ulkopuolisella ajalla. Bänditreenejä Veronicalla on ollut useita kertoja viikossa ja kehitystä on tapahtunut vuoden sisällä hurjasti.

MAINOS

Muutama vuosi taaksepäin supersuosittu Rock Machines-yhtye voitti yläasteikäisten rockin Suomen Mestaruuden. Rouheaa rokkia soittavat pojat innostivat tyttöjä koittamaan onneaan samaisessa skabassa. Yhdessä musiikinopettajansa avustuksella tytöt tekivät äänitteen, jonka lähettivät raadille kuunneltavaksi. Muutama viikko meni odotellessa vastausta kisaan pääsystä. Tieto finaalipaikasta tuli kuin tulikin ja olo oli tyttöjen mukaan epätodellinen.

Perjantaina 27.3. Veronica matkasi Kurikassa järjestettävään yaRockSM-kilpailuun. Seuraavana päivänä ryhmä pääsi hurmaamaan tuomariston. Esityslistalla olivat Stellan Aamun kuiskaus ja Lauri Tähkän Pauhaava Sydän. Esiintyminen jännitti, mutta opettajaa jännitti kuulemma vielä enemmän. –Urmas on meistä se kovin jännittäjä! tytöt tirskuvat.

Sivusta voi nähdä että musiikinopettaja Urmas Peräsalo tekee työtä täydestä sydämestä – rakkaudesta musiikkiin ja nuoriin. Muuten ei tällaisia tuloksia saataisi aikaan!

Tytöt nimittäin palasivat kotiin Rock-tähti-kunniamaininta mukanaan. 18 osallistujasta kolme palkittiin ja viisi sai kunniamaininnan.

-Urmas on ollut todella isona osana auttamassa ja antanut vinkkejä toisiin ääniin ja muihin kikkoihin, kertoo Laura. –Kunniamaininta oli tosi iso juttu meille, varsinkin kun kisassa oli paljon todella hyviä kilpailijoita.

-Kilpailun jälkeen iski haikeus kun kaikki oli jo ohi. Reissulta sai todella paljon kokemusta ja tekisin saman jutun heti uudelleen, sanoo Katariina.

Roosa Linnanmäki

MAINOS
Edellinen artikkeliYlös, ulos ja lenkille – nyt alkaa kunnon kohottaminen meillä kaikilla!
Seuraava artikkeliPääsiäisenä herkutellaan kalalla